Killaz szuka samochodu do 11500 zł

11 Cze 2015, 22:46

Killaz napisał(a):Barol, ale to Alfa... 156... w TwinSparku... Nie wiem czy bym się odważył wziąć w JTD, a co dopiero w TS.

156 tylko 2.5 V6 - pancerny silnik, tylko pali dużo, ale jak to wygląda pod maską :shock:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
0

12 Cze 2015, 01:05

Szukaj e46. Polecam: http://www.bmw3er.pl i http://www.bmw-klub.pl . Przeglądaj działy giełda bo czasem klubowicze sprzedają swoje laleczki. Na tym pierwszym forum przeważają raczej e36, ale e46 też się znajdą (ale nie wiem, czy w tym budżecie).
Na drugim są oferty e46. W przeciągu miesiąca były dwie e46 118km z LPG za ok 12k, i ze dwie bez LPG. Prezentowały się całkiem przyzwoicie. :mrgreen: Może jeszcze są - musisz przejrzeć.

Ogólnie to linia e46 wciąż wygląda dobrze. Niby to 98r, ale jak trafi się sapphireschawarz albo topazblau na ładnej feldze to nie jedna się obejrzy :naughty:

ALFA - dla mnie środek w tych autach jest magiczny. Szczególnie zegary i przeszycia na fotelach.
mrht
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
0

12 Cze 2015, 09:22

Accord z linku wygląda dość ciekawie mozna obejrzeć :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
0

12 Cze 2015, 09:34

Killaz napisał(a):Dobra, raz jeszcze:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... y65Af.html

Co o tym sądzicie? Zauważacie coś niepokojącego?

Jak dla mnie to oferta typowo na handel, podejrzewam, że - biorąc pod uwagę koszty sprowadzenia, założenia LPG itd. - to auto kosztowało w Niemczech max. 1.000 €. Jeszcze ten przebieg - typowy dla 17-letniego auta segmentu D :roll: Osobiście nie traciłbym czasu na jego oglądanie, umowa z Niemcem = brak rękojmi + potencjalne problemy z urzędem celnym i ubezpieczycielem (jeśli zaliczysz dzwona). Jeśli "Niemiec" to postać wymyślona przez handlarza w celu uniknięcia płacenia podatku to będziesz ponadto brał udział w fałszerstwie.

Killaz napisał(a):http://otomoto.pl/oferta/honda-accord-2 ... p4Od5.html (stoi od dłuższego czasu, widziałem ją kilkukrotnie będąc w Warszawie, sprzedaje się z trzy miesiące ponad)

Na zdjęciach wygląda ładnie, jeszcze to bogate wyposażenie kuszące. Nie kupiłbym Hondy w automacie (bo wtedy odzierasz VTEC ze wszystkich jego atutów :mrgreen: ), ale ta - jak na komisowe auto - całkiem przyzwoita. Pewnie na żywo ujawnią się przyczyny zalegania jej na placu przez tak długi okres czasu :D

Killaz napisał(a):http://otomoto.pl/oferta/honda-accord-1 ... y6r4x.html (od tego samego sprzedającego co pierwszy Accord, brak LPG)

Te same uwagi co w pierwszym przypadku.

Killaz napisał(a):http://allegro.pl/honda-accord-1-8-kat-i5439622384.html (przed chwilą znalazłem, przebieg 280 tys. km, a ja szukam tylko do 120 tys. km :mrgreen: )

Ta ładna, trochę tania, ale jak masz blisko rzuć na nią okiem - może to faktycznie okazja.

Ogólnie z tych dwóch brałbym Accorda, bo:
- w Twoim budżecie będzie ładniejszy od E46,
- silniki benzynowe o wiele mniej palą (przy spokojnej jeździe w trasie nie odczujesz różnicy między Astrą 1.4 a Accordem) i są zwyczajnie trwalsze od 4 cylindrowych BMW, szkoda je gazować według mnie,
- będzie tańszy w utrzymaniu od BMW - o ile nie zamierzasz serwisować auta na chińskich zamiennikach :wink:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
0

12 Cze 2015, 09:46

Tego Accorda widziałeś? Od nowości w jednych rękach.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

12 Cze 2015, 15:21

Jesli chodzi o Mondeo to nie ma wyboru
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

12 Cze 2015, 21:00

łysy30 napisał(a):i są zwyczajnie trwalsze od 4 cylindrowych BMW,

Mylisz się ;) m43 to bardzo trwały silnik, nie ma już usterek typowych dla starszych silników 4 cylindrowych typu m40.

Zakładanie tematów przez stałych forumowiczów trochę mija się z celem :D
Przecież wiesz doskonale kto co zaproponuję i raczej nikt Cie nie zaskoczy :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995
0

14 Cze 2015, 12:27

Ja też brałbym Accorda. Sam takiego rozważałem i co mogę powiedzieć to to, że grun aby był zdrowy blacharsko i bezwypadkowy. Lepsze to niż nie huczące łożyska w skrzyni, które też zdarzają się w Accordzie. :mrgreen: Mechanikę/elektrykę łatwo zrobić, bo blacharki już nie naprawisz aby była jak z fabryki :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

15 Cze 2015, 09:29

kirin88 napisał(a):Mylisz się ;) m43 to bardzo trwały silnik, nie ma już usterek typowych dla starszych silników 4 cylindrowych typu m40.

No ten konkretny może i tak (tzn. 318i 118KM), bo to prosty 8-zaworowiec (chociaż obiło mi się o uszy, że miewa problemy z panewkami), ale mimo wszystko podtrzymuję twierdzenie, że jeśli chodzi o silniki 4-cylindrowe i ich wytrzymałość mało która marka może pobić Hondę.
Chyba zgodzisz się z tym, że BMW to przede wszystkim trakcja i 6-cylindrówki i zakup E46 jako taniego w utrzymaniu dupowozu nieco mija się z celem?

Killaz chyba olał swój temat :D
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
0

15 Cze 2015, 12:02

Miałem okazję, co prawda niespełna 2 miesc. jeździć accordem VI z 136 konnym 1.8. Złego słowa powiedzieć nie mogę. Jednak tez złego słowa powiedzieć nie mogę o 4-cylindrowcach bmw.
łysy30 napisał(a):Chyba zgodzisz się z tym, że BMW to przede wszystkim trakcja i 6-cylindrówki i zakup E46 jako taniego w utrzymaniu dupowozu nieco mija się z celem?

Kupowanie R4 BMW w ogóle mija się z celem. 9/10 kierowców po kilku tygodniach jazdy zaczyna żałować, że nie kupiło R6 ;)
Stwierdzam to po sobie jak i praktycznie po wszystkich znajomych zaczynających ,,karierę" od bmw 1.6- 1.8 :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995
0

16 Cze 2015, 11:56

Killaz nie olał tematu. Killaz został raz wyproszony z komisu jeszcze zanim obejrzał auto, bo jak się okazało znałem się z handlarzem, ale to raczej nie była przyjaźń. To był ten sam, który kiedyś wpadł jak zadzwoniłem w sprawię Carismy do serwisu do Niemiec gdzie rzekomo miała być serwisowana :mrgreen: Na dzień dobry było "A ja cię znam, nie masz tu czego szukać, proszę opuścić moją posesję". No powiem wam, że trochę mnie wryło.

Następne dwa przypadki to odbieranie numeru telefonu przez syna bądź żonę i krótkie "ojca nie ma w domu, ogłoszenie nieaktualne". Raz chodziło o to, że facet nie wiedział, że w jego Accordzie reguluje się luzy na zaworach (a ma 10 lat auto...). W drugim przypadku pytałem się, czy będę mógł podpiąć się pod komputer (jest taka niebieska wtyczka w Accordach do sprawdzania błędów).

Wiecie, poszukiwanie auta to będzie bardzo długa przygoda... Dzisiaj jestem umówiony na kolejne oględziny Accorda, handlarz, ale oferta wygląda uczciwie.

No i kirin wspominał o jakimś E46. Jeździłem 318i - mi wystarcza. Jak kiedyś będę miał więcej kasy to rozważę większy silnik, ale raczej jako drugie auto, bo mieć jeden jedyny samochód z silnikiem 2.8 mija się z celem.
E46 szukam ze względu na ponadprzeciętną jakość, miły dla oka projekt kokpitu i rewelacyjne właściwości jezdne.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009
0

16 Cze 2015, 20:30

Przypomne się patrzyłeś na tego którego wkleiłem? Dla przypomnienia [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

0

16 Cze 2015, 22:20

Tak, oglądałem. Ale wygląda na poprzygodowego i zapuszczonego, poza tym to bieda edyszyn, dlatego odpuściłem. Środek tez nie zachwyca, dzisiaj siedziałem w Acco o przebiegu 230 tys km i wyglądał lepiej wewnątrz. Ale znowu ruda była wszędzie, łącznie z podluznica, a nadkola w baranku.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

16 Cze 2015, 23:46

Wysłałem Ci wiadomość na PW,bo słyszałem od Konia że chcesz kupić pewne auto.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
0

17 Cze 2015, 07:54

mateo199214 napisał(a):chcesz kupić pewne auto.

Obejrzałem już tyle tych "pewnych" aut, że aż boję się tego słowa. :D
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0