Klasa średnia czy YoungTimerki?? które wybrać?

06 Kwi 2013, 01:20

kejran napisał(a):Co powiesz na np BMW 5 E39 ?? Auto reprezentatywne, a zarazem z nutką sportu.

Dobra myśl :ok: e39 V8 też :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

06 Kwi 2013, 14:30

No BMW są właśnie takie jak pisał kolega zacięcie sportowe wygoda,wygląd fajny wyposażenie też ale jak jest z ich awaryjnością???wiecie może coś?? Kejran,szybki???

A oto moje typy:

- [link do Tablica wygasł]:

[link do Tablica wygasł]:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

No i ew.ta 3.5 V8 tylko powiedzcie mi jak wygląda to spalanie czy dużo różni się przykładowo spalanie 2.0 od 2.3I lub 2.5/2.8?? bo ta 3.5 V-ka to już pije napewno...no i automat.... nie dla mnie nie jestem do nich przekonany no a po 2 przy takim silniku dobra zabawa byłaby w manualu
mnie kręci silnik 2.3 lub 2.8 :)
Teraz zaczne zastanawiać się nad H.Accord Coupe lub BMW 2.3/2.8 ale chyba bardziej mi spasi BMW :) teraz czekam na wasze opinie :)
kulio100
Początkujący

Prawo jazdy: 16 07 2009

06 Kwi 2013, 14:47

Silniki sa bardzo dobre, 523 ma 170 koni (poj. 2500) do setki okolo 8,5s, a vmax okolo 230.
2,3 pali mniej od 2.0, spalanie w gazie to okolo 8-9 po trasie i 14 w mieście.
kejran
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW 5
Silnik: 2.0
Skrzynia biegów: Manualna

06 Kwi 2013, 15:45

Ok rozumiem proszę mi tylko powiedzieć jak wygląda strona części wymiennych bo tak ogólnie patrzyłem przykładowo wahacze 300-500zł kpl na tył sprzęgło z 500zł wzwyż amorki różnie 200-300zł itd rozrząd podobnie jak cenny w.w. nie jest dość tanie w ekspl. a jak byłem na forum BMW to pisalni różnie trzeba sprawdzić czy nic nie wyje przy wyższych prędkościach dać jej też w pi*** do odcinki później postój bieg jałowy spr.czy sie nie grzeje,wiadomo czy nie wali nic w zawieszeniu itd ale cóż i tak na PL drogach prędzej czy później trzeba bd wymieniać wahacze drążki gumy itd a jak wygląda to z waszej str?
kulio100
Początkujący

07 Kwi 2013, 14:21

Panowie,proszę o odp na powyższy mój post

A tak nawiasem dzisiaj sobie poczytałem na temat marki Hyundai Elantra/Sonata/Coupe
wyczytałem dość sporo na temat ich wytrzymałości niezawodności i ekonomii i wiele osób sobie je ceni choć w PL nie są jeszcze doceniane,są w ocynku silniki CRDI ekonomik,dość zrywny to tak poza tematem-możecie mi coś o nich więcej powiedzieć?? oczywiśćie mowa tu o modelach Coupe do 2002r Elantra i Sonata 99 wzwyż.
kulio100
Początkujący

09 Kwi 2013, 12:30

Panowie-jeśli można to udzielcie mi jakiejś odpowiedzi :)
kulio100
Początkujący

09 Kwi 2013, 23:49

Trudno nadążyć za Tobą. Od BMW do koreańca zaraz dojdzie żabojad i Włoch :D Hjundajki wymienione przez Ciebie to zwykłe populuski jakich dużo. Cenowo wypadaja pozytywnie w miare się nie psują i są tanie w serwisie.
Tylko że jak juz bierzesz pod uwagę np: sonatę to można szarpnąć się na Camry do 2002r. która jest wzorcem bezawaryjnościa wersja z 1MZ już potrafi zaskoczyć na drodze innych kierowców.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

10 Kwi 2013, 14:19

szybki spokooojnie :) ja tylko tak pytam,dlatego że zaciekawił mnie pewien temat właśnie o tych Elantrach itd...bo widziałem maaase opinii o ich trwałości itd.nie zabardzo mi sie one widzą jak dla mnie są może w miarę ładne stylistycznie jeśli chodzi o nadwozie ale są takie"smutne" i "puste" w środku jak dla emerytów...także odpadają ja się patrze przykładowo na te które mi poleciliście tzn:
-BMW E39 2.3 lub 2.5
-Honde Accord Coupe
-Toyota Celica 1.8VVTi
Lecz i też powiem że gadałem z moim zaprzyjaźnionym mechanikiem który ożywił sobie inne autko i nie będzie go stać na utrzymanie 2 aut i mówił że może mi sprzedać swoja Audi A6 C4 1.9TDI 96r jest ona w stanie PERFEKTO!!! dlatego iż robił On ją dla siebie i ma ją bodajże z 5 lat i wszystko jest tam na "cyk"-tak jak bywa to u mechaników ogólnie chodzą one w zadbanym egzemplarzu nawet po 11tyś. On mi po znajomości sprzeda wstępnie za 8tyś do neg.dlatego że się znamy jestem jego klientem stałym :) i wiem że mnie na niej by nie wydymał gdyż jechałem nią niby tylko raz ostatnio ale powiem wam że prowadzi się ją i jest tak zadbana jakby dopiero co wyszła z taśmy prod. wiadomo znajdą się jakieś ocierki na zderzaku bo ma ten Pan swoje lata-ale oczywiście bez przesady że 90 :) i mówił że na swój koszt mi to poprawi.
Także mam mały dylemat dlatego że mam okazję kupić auto z więcej niż pewnych rąk za okazyjną cene czy może ryzykować kupna wizualnie pięknego i wypasionego egzemplarza (czyt.złom dobrze przyszykowany do sprzedaży) i teraz pytanie jeśli ktoś z was by był na moim miejscu co by wybrał?? w.wym. auta czy tą Audi??
I na koniec powiedzcie mi jak wygląda eksploatacja BMW-bo czytałem że nie są one dla "przeciętnego kowalskiego" :)
kulio100
Początkujący