Klasyk do 13 000 zł

28 Mar 2015, 15:40

Moja propozycja to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Mar 2015, 15:45

kjwolny napisał(a):http://otomoto.pl/bmw-320-e30-e-30-C36139102.html
Mogę prosić o ocenę tego samochodu? Znajduje się niedaleko mnie, więc mógłbym podskoczyć zobaczyć go na żywo, jednak moje pojęcie na temat motoryzacji jest nikłe i raczej nie wyłapię wszystkich wad.

Moim zdaniem będzie to zajechany ulep na 95% choć pozostaje 5%, że będzie ok :ok:
Jak masz blisko jedź zobaczyć.
Oglądając blachrkę:
- zacznij od podłogi, zobacz w jakim stanie są przednie kwadraty ( na wysokości przednich błotników tuż za przednimi kołami
- zobacz podłogę w miejscu nóg kierowcy i pasażera
- Zobacz kielichy przednie czy nie pęknięte, nie skorodowane i nie szpachlowane
- podszybie czy nie skorodowane
- podłużnice oczywiście
- progi
- wnęki bagażnika, wybebesz wykładziny najlepiej z bocznych burt bagażnika o ile sprzedawca pozwoli a jak nie pozwoli to odpuść
- podłoga pod kołem zapasowym
- pas tylny pod zderzakiem w okolicy oczka do holowania
To tak z grubsza :ok:
Tu masz kilka egzemplarzy z mojej opinii wartych uwagi:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ta jest dobra... :mrgreen:

Na chwilę obecną nie widzę na allegro na prawdę super egzemplarza e30 w dobrych pieniądzach.

Tu masz ciekawe bmw e28, są bardzo wygodne i również dają frajdę z jazdy. Wszystkie części mechaniczne dostępne bez problemu w dobrych cenach.
I cudowne e12... :shock:
Wygląda perfekcyjnie... jeżeli jest taka jak na zdjęciu to nawet nie ma co się zastanawiać :shock:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

28 Mar 2015, 16:16

Krzychu napisał(a):Moja propozycja to:

Bardzo ładny i niedaleko mnie, dzięki! Orientujesz się w dostępności części zamiennych? Domyślam się, że to nie będzie z tym problemu i wiele części będzie pochodzić ze słynnego Poloneza? :)

kirin88 napisał(a):Tu masz kilka egzemplarzy z mojej opinii wartych uwagi:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ta jest dobra... :mrgreen:

Na chwilę obecną nie widzę na allegro na prawdę super egzemplarza.

To, co wrzuciłeś, zniechęca mnie do jakiegokolwiek dalszego interesowania się tą 320-ką, którą wrzuciłem. Ostatnia 316 jest naprawdę świetna, dla mnie in plus za coupe! Chociaż pierwsza też niczego sobie- w dzieciństwie bałem się tych lamp ;)
Chyba zacznę poważnie myśleć nad tym BMW. Chętnie najpierw bym się takim przejechał, żeby poczuć, jak to jest. W tym roku idę na studia, jednak będę miał dochód +/- 1000 zł/msc na rękę. Chciałbym jak najbardziej zaoszczędzić na paliwie. Jest sens w instalacji LPG dla takiego klasyka?
kjwolny
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 09 2014
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 2002

28 Mar 2015, 16:20

kjwolny napisał(a):Bardzo ładny i niedaleko mnie, dzięki! Orientujesz się w dostępności części zamiennych? Domyślam się, że to nie będzie z tym problemu i wiele części będzie pochodzić ze słynnego Poloneza?

Raczej nie będzie ogromnego problemu zwłaszcza w erze allegro.pl itp.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Mar 2015, 16:24

Zobacz jeszcze na to
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Mar 2015, 16:26

kjwolny napisał(a):Chyba zacznę poważnie myśleć nad tym BMW.

Jestem fanem young timerów i brzydzę się nowoczesna motoryzacją, wręcz patrzę z pogardą na nowe plastikowe samochody :mrgreen:
Mogę Cię zapewnić, że nie znajdziesz drugiego klasyka w cenie bmw, który zapewni taka frajdę z jazdy i niepowtarzalny klimat. I co ważne inne klasyki nie będą tak łatwe w naprawach/ modernizacjach.
No może z wyjątkiem forda sieryy, który będzie dużo tańszy w zakupie, części też tańsze. Sierra również dostarcza mega frajdę z jazdy jednak wygląd tego samochodu :mrgreen: mi osobiście baaaardzo się nie podoba, taki dziadkowóz. Oczywiście wygląd to kwestia gustu ;)
Dostępna w internecie wiedza odnośnie e30 jest przeogrmona, znajdziesz wszystko. Dosłownie opis każdej śrubki :D Części są śmiesznie tanie i ogólnodostępne co jest ważne przy niezbyt zasobnym portfelu :wink:
Każdy silnik BMW bardzo dobrze znosi LPG od starej instalacji II gen począwszy a na sekwencji kończywszy.
Minus bmw e30 to obecne ceny zakupu sensownych egzemplarzy. Są już zbyt drogie ;/ i duża ilość wypicowanych trupów.
Moim pierwszym tak na prawdę własnym samochodem było BMW e30 1.6 kupione 8 lat temu za 2200zł :mrgreen: Mimo, że było to zwykłe 1.6 to zaraziłem się magią e30, każdy przejechany kilometr był frajdą.
Te kilka lat temu można jeszcze było kupić super egzemplarze w cenie złomu.

[link do Otomoto wygasł] zobacz na tą e12 to istna perełka warta każdych pieniędzy
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota Corona 1957 rok
    Pierwsza Corona pojawiła się na rynku w 1957 roku. Początkowo Corona była oferowana z litrowym silnikiem o mocy 33 KM. W 1959 roku został on zastąpiony nowym 45-konnym silnikiem o tej samej pojemności. Kompaktowy samochód ...

28 Mar 2015, 16:49

Koniu napisał(a):Zobacz jeszcze na to

Z całym szacunkiem do marki Ford, ten model mi się w ogóle nie podoba, podobnie jak Ford Sierra. Ten design wydaje mi się zupełnie bez wyrazu, ale to oczywiście tylko moje zdanie :)

kirin88 napisał(a):http://otomoto.forumsamochodowe.pl/bmw- ... 83412.html zobacz na tą e12 to istna perełka warta każdych pieniędzy

Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź! Ta 520-ka wygląda cudownie, jednak obawiam się, że może już nie być tak praktyczna i niezawodna jak nowsze E30. Możliwe jednak, że jestem w błędzie :) 13.500 to cena, jaką mogę zapłacić, chociaż bardziej skłaniałbym się ku tym E30, które wysłałeś.
kjwolny
Nowicjusz

28 Mar 2015, 16:53

kjwolny napisał(a):Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź! Ta 520-ka wygląda cudownie, jednak obawiam się, że może już nie być tak praktyczna i niezawodna jak nowsze E30. Możliwe jednak, że jestem w błędzie 13.500 to cena, jaką mogę zapłacić, chociaż bardziej skłaniałbym się ku tym E30, które wysłałeś.

Oj jesteś w błędzie :mrgreen: Taka e12 będzie praktyczniejsza od e30 bo jest dużo bardziej komfortowa, dobrze wyciszona, po prostu wygodniejsza.
Jeżeli nie ma rdzy to jest to samochód praktycznie wieczny, z resztą e30 podobnie.
Za to e30 dostarczy dużo więcej frajdy z jazdy choć nie zapewni komfortu podróżowania. Spartańskość e30 dodaje jej uroku :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Mar 2015, 17:03

kjwolny napisał(a):ten model mi się w ogóle nie podoba, podobnie jak Ford Sierra.
Dużo ludzi tak uważa :mrgreen: Po prostu wrzuciłem ze względu na stan. Im więcej propozycji tym lepiej dla Ciebie bo może coś Ci się od razu spodoba :ok:
Zobacz na te Ople
Koniu
Forumowicz VIP

28 Mar 2015, 19:46

Koniu napisał(a):http://otomoto.forumsamochodowe.pl/opel-ascona-jak-nowy- ... 75545.html

Ładny ten opelek tylko szkoda że jest biały mógłby być ciemniejszy kolor :yes: Ale poza tym fajne jak dla mnie auto. :wink:
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Mar 2015, 20:49

Koniu napisał(a): Dużo ludzi tak uważa :mrgreen: Po prostu wrzuciłem ze względu na stan. Im więcej propozycji tym lepiej dla Ciebie bo może coś Ci się od razu spodoba :ok:
Zobacz na te Ople

W ogóle do mnie nie przemawiają, może jedynie ta Ascona, jak Kolega Krzychu napisał, jest dla mnie warta zawieszenia oka :D

Mam jeszcze pytanie nieco na marginesie. Otóż mój znajomy zajmuje się importem samochodów z Niemiec i mocno poleca kupno samochodu właśnie tam, nazywając polski handel samochodowy partactwem i złodziejstwem. Za samochód kupiony w DE sugeruje doliczać 3500 zł (2000zł dla niego za koszty importu + ok.1500zł za rejestrację). Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? 3500 zł w moim przedziale cenowym to bardzo dużo.
kjwolny
Nowicjusz

28 Mar 2015, 22:06

Tam zadbane auta są droższe niż w PL ale jest ich więcej do wyboru. :ok: Wiem bo sam jestem w DE.
Koniu
Forumowicz VIP

28 Mar 2015, 23:15

Widzę że lubisz VW i audi to może takie polo I generacji:
[link do oferty na Allegro wygasł] albo takie cabrio :wink:
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Mar 2015, 23:24

Krzychu to ma być auto na trase więc gdzie Polo, tymbardziej 40 konne.
Koniu
Forumowicz VIP

28 Mar 2015, 23:40

Koniu napisał(a):Krzychu to ma być auto na trase więc gdzie Polo, tymbardziej 40 konne.

UPS nie doczytałem że na trasę :oops: No cóż polo odpada ale w grze golf zostaje choć nie wiem czy chcesz Cabrio można też poszukać gti albo g60 ten na trasę będzie idealny w sensie dynamiki:
[link do gieldaklasykow.pl wygasł]
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika