REKLAMA
Witam,
mam 20 lat, od pół roku posiadam prawo jazdy. Do wakacji chciałbym kupić swój pierwszy samochód. Budżet, jakim dysponuję, to 13-15k PLN. Moje gusta są nieco wysublimowane, ponieważ bardzo podobają mi się klasyczne designy, ale o tym za chwilę. Interesuje mnie jednak przede wszystkim samochód, który będzie tani w utrzymaniu z łatwo dostępnymi częściami zamiennymi. Miesięcznie planuję robić około 600km, zależałoby mi na instalacji gazowej, aby maksymalnie obniżyć koszty paliwa, a w zamian zainwestować w naprawy.
Samochody, które mnie interesują, to:
-Audi 100 c2,c3 - zarówno sedan jak i kombi
-Mercedes- każdy starszy z rocznika 70-90, z naciskiem na coupe
-Mitsubishi Galant VIII - chyba jedyny współczesny samochód, który naprawdę mi się podoba i spełnia moje wymagania
-Volvo 240 - inne modele też wchodzą w grę, w tym przypadku preferuję kombi
To tylko kilka samochodów, które w tym momencie przyszły mi do głowy. Generalnie biorę pod uwagę każdy samochód wyprodukowany przed 1980 rokiem, jednak nie mam pojęcia, na ile pozwala mój budżet i czy w ogóle jest sens się w to pakować.
Wierzę, że znajdę na tym forum osoby znające się na rzeczy, które będą chętne do pomocy w wyborze samochodu dla mnie
Dodam, że biorę pod uwagę import samochodu z Niemiec. Wtedy jego cena nie mogłaby przekroczyć 3000€ (+opłaty rejestracyjne,etc).
Pozdrawiam!