Spróbuj jeszcze zrobić kalibrację klimatronika, zerknij czy nie masz info jak tego dokonać w instrukcji. Ja znalazłem takie coś na szybko do Nissana z podobnego rocznika na jednym z zagranicznych for (może coś pomoże):
"
Kalibracja czujnika klimatyzacji w Nissanie (Qashqai) odbywa się ona to poprzez uruchomienie "DIAGNOSIS SYSTEM AUTO AMP" w następujący sposób:
- Uruchomić silnik i zaraz przytrzymać przez 5sekund przycisk wentylatora ON/OFF na panelu klimatycacji, aż zaświecą się wszystkie LEDy,
- Teraz rozpoczną się poszczególne fazy diagnostyki klimy, zaczynając od pierwszej, która zapala wszystkie LEDy,
- Obracać lewą gałką temperatury w prawo zmieniamy poszczególne fazy, aż pojawi się na wyświetlaczu "61" - to oznacza pozycję AUXILIARY
- W tym stanie obrócić pokrętłem WENTYLATORA w prawo i teraz znajdujemy się w opcji kalibracji czujnika temperatury: obracając w prawo/lewo kalibrujemy w zakresie +/- 3stopnieCelsjusza (na wyświetlaczu będzie się wyświetlało jako -30 a nie -3.0)
Ja obróciłem u siebie maksymalnie w lewo, tzn. -3stopnie .
Wyjście z kalibracji poprzez wciśnięcie Auto"
Opisane było, że taka kalibracja pomogła na problem taki jak u Ciebie czyli chłodził przy ustawieniu LO, a grzał już mocno przy 17 stopniach (pierwsza pozycja po LO).