Klimatronik nie działa - Audi A4 B5 Avant 1996r

09 Sie 2015, 17:55

Witam, niedawno miałem problem z centralnym zamkiem, więc musiałem odłączyć aku. Po ponownym podłączeniu aku klimatronik nie włączył się, wiadomo jakie teraz są temperatury i nie powiem, jest to dość uciążliwe, na początku myślałem, że może sam włączy się po jakimś czasie, jednak nie uruchamia się, ma ktoś jakiś pomysł jak to uruchomić?

(Prosiłbym o jak najdokładniejsze instrukcje, mechanikiem nie jestem i dopiero zaczynam swoją przygodę z motoryzacją, a chciałbym najpierw sam spróbować to naprawić zanim oddam autko do swojego mechanika)
Aheg
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 08 2013
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

29 Gru 2015, 20:34

I jak działa ci ta klimatyzacja? Generalnie jeżeli przed odłączeniem akumulatora było ok to i po jego podłączeniu powinna działać.

PS. wiem że już trochę czasu minęło, ale może dasz znać w czym był problem jeżeli go rozwiązałeś :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

16 Maj 2016, 11:50

Prawdopodobnie to jakiś błąd komputera. Jeśli to coś poważniejszego to warto zajrzeć do jakiegoś warsztatu który zajmuje się serwisowaniem klimy.
piegus
Początkujący

Auto: fiat
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kia Picanto LPG (bi-fuel) - małe zwinne i oszczędne auto
    W odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na samochody małe o niskich kosztach eksploatacyjnych, Kia przygotowała wersję "dwupaliwową" najmniejszej pod względem wymiarowym linii Picanto. Debiutująca na 65 frankfurckim Salonie ...