Kodowanie Pilota Corolla Verso 2005

19 Paź 2019, 12:07

Witam,

Na początku chciałem się przywitać.

Panowie od tygodnia jestem posiadaczem Toyoty Corolla Verso .
Przy zakupie otrzymałem jeden pilot.

Zakupiłem z innego auta używany Pilot i robiłem według takiej instrukcji :

1. Działający pilot wyjęty ze stacyjki
2. Zamek centralny odblokowany
3. Drzwi kierowcy otwarte
4. Działający pilot - włóż do stacyjki,wyjmij, włóż, wyjmij
5. Drzwi kierowcy - zamknij, otwórz, zamknij, otwórz
6. Nowy pilot - włóż, wyjmij
7. Drzwi kierowcy - zamknij, otwórz, zamknij, otwórz, zamknij
8. Nowy pilot - włóż
9. Włącz zapłon (2x naciśnij przycisk start), wyłącz zapłon (1x naciśnij start), wyjmij pilot i zaczekaj chwilkę (teraz zamek centralny powinien sam zablokować i odblokować)
10. Naciśnij jednocześnie Lock i Unlock na pilocie na ok.1 s, następnie jeden z tych przycisków przed upływem 3 sek.
11. Drzwi kierowcy - otwórz, zamknij.

Lecz niestety pilot nie reaguje . Czy przy używanym pilocie ja muszę wymienić jeszcze transponder na nowy ?
Czy jestem w stanie samemu sobie to zaprogramować ?

Z góry dziękuje za pomoc
Lebex
Obserwowany

21 Paź 2019, 10:07

Lebex napisał(a):Zakupiłem z innego auta używany Pilot
Czy masz pewność że jest na pewno sprawny?
Lebex napisał(a):Czy przy używanym pilocie ja muszę wymienić jeszcze transponder na nowy ?
Możesz wymienić bo to nie duży koszt i zobaczysz czy coś to da.

Może też być tak że samochód ma zaprogramowaną już maksymalną ilość kluczyków i brak jest miejsca na nowy który chcesz doprogramować. Wtedy chyba zostaje tylko podpięcie pod komputer z odpowiednim oprogramowaniem w którym sprawdzisz zakodowane kluczyki i usuniesz te których nie używasz po czym dodasz ten nowy jako drugi.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

22 Paź 2019, 08:45

Sprzedający zatwierdzał że pilot jest sprawny.

W zestawie dostałem :

Pilot
Wkładkę do pilota
oraz Komputer pokładowy

Na pilocie gdy nacisnę przycisk świeci czerwona dioda.
Jak mogę sprawdzić czy do mojego auta została juz przypisana maksymalna ilość pilotów ?

Jeszcze takie pytanie odnośnie programowania to ten sposób co podesłałem jej prawidłowy ?

Podczas programowania w pilocie ( używanym z innego auta ) muszę wymienić transponder ? czy jest to nie konieczne ?
Jak tak to jak wsadzę czysty transponder muszę to jakoś zaprogramować ? czy wystarczy że będę postępował jak wyżej w instrukcji ?
Lebex
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...