Modyfikacja FWD na 4WD

26 Paź 2019, 10:00

Cześć, mam pytanie odnośnie modeli Corolli E11. Istnieje wersja (kombi wagon) tego modelu z napędem 4WD. Oczywiście przy odpowiednim budżecie i poświęconym czasie zrobić można wszystko, ale nie wszystko jest warte gry, dlatego chciałbym zapytać o przeróbkę wersji z napędem FWD na 4WD. Czy sprzęgło i skrzynia musiałyby zostać wymienione? Czy niezbędna oraz jak skomplikowana byłaby przeróbka systemu ABS. Z wersji 4WD niezbędny do przenosin byłby dyferencjał oraz co jeszcze? Dzięki za podpowiedzi i rozwinięcie tematu. Pozdrawiam
Lambada700
Obserwowany

26 Paź 2019, 11:09

Lambada700 napisał(a):Dzięki za podpowiedzi i rozwinięcie tematu.

Tu nie ma czegorozwijać za 10-12k masz w dobrym stanie e11 fl.awd.

Przeróbka to jak wywalanie z główki drzwi które można otworzyć używając...klamki :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

26 Paź 2019, 11:19

Skrzynia
Sprzęgło
Dyfer
Cały tylny zawias z pastami i hamulcami
Wal
Tłumik
Sterownik i pompa ABS

I baaaardzo dużo moto godzin więc tam jak to nazwałes gra nie warta świeczki
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Lis 2019, 19:22

Mam wersję z 6-cio biegową skrzynią, liftback E11 przy której chciałbym zostać, ale pomyślałem, że byłoby fajnie gdyby posiadała napęd 4WD występujący oryginalnie w (prawie) takiej samej "budzie".
Lambada700
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nie daj się zaskoczyć zimie i zadbaj o swoje auto
    Szron na szybach, temperatury spadające poniżej zera i pierwsze opady śniegu oznaczają jedno – to ostatni dzwonek, aby przygotować swoje auto do zimy. Okres zimowy jest nie tylko testem dla aut, ale w szczególności ...