Kolejne kroki przy rejestracji pierwszego auta

28 Cze 2010, 21:25

Forumowicze,
uprzejmie prosze o pomoc jakich formalnosci urzedowych musze dopelnic, aby moc wyjechac na droge samochodem, ktory kupuje z salonu? Np. muszę mieć OC (oraz opcjonalnie AC). Co jeszcze?

W SUMIE NAJBARDZIEJ FRAPUJE MNIE: czy sa jakies badania lekarskie??
adderer
Nowicjusz

Miejscowość: Gdynia

28 Cze 2010, 21:41

adderer napisał(a):). Co jeszcze?

Samochod musi byc zarejestrowany i posiadac DR...
adderer napisał(a):czy sa jakies badania lekarskie??

Pierwszy raz o takim czyms slyszę....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

29 Cze 2010, 10:07

adderer napisał(a):W SUMIE NAJBARDZIEJ FRAPUJE MNIE: czy sa jakies badania lekarskie??

badania lekarskie to są, ale przed otrzymaniem prawa jazdy :)

Nie wiem czy chodzi o auto nowe czy używane. Ale w przypadku nowego salon raczej załatwia wszystkie formalności są na nie różne upusty i promocje.
unknownman
Początkujący

Miejscowość: Lublin

29 Cze 2010, 23:46

adderer napisał(a):uprzejmie prosze o pomoc jakich formalnosci urzedowych musze dopelnic, aby moc wyjechac na droge samochodem, ktory kupuje z salonu?

Salon nie wypuści Cię autem bez tablic rejestracyjnych . W praktyce nowe auta kosztują tak dużo, że salon nie powinien robić łaski, że załatwi z Tobą rejestrację.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kompleksowa modernizacja jednostek napędowych u Opla
    W latach 2012–2016 Opel wprowadzi trzy nowe rodziny silników i trzynaście nowych jednostek, co jest związane z odnowieniem oferty w tej dziedzinie w 80%. W tym samym okresie firma zaprezentuje również ...
    Wyścigowe Lexusy - pewnie o nich nie słyszałeś
    Torowa wersja modelu LFA, RC F GT3 i LC GT500 - sportowe Lexusy dobrze wpisały się wyścigowy krajobraz na całym świecie. Ale Lexus ścigał się również luksusową limuzyną GS, hatchbackiem CT 200h, a nawet hybrydowym ...