Kolizja drogowa

09 Maj 2018, 16:23

Na początku roku miałam stłuczke wynikająca z niewiadomo kogo winy. Okolo godziny 20 chcąc włączyć się do ruchu wyjeżdżając z drogi osiedlowej musiałam trochę wyjechać by zobaczyć czy nic jedzie. W tym momencie poczułam tylko uderzenie i auto na mojej masce. Facet jechal bez swiatal z nadmierna predkoscia i co w tym najwazniejsze nie mial uprawnien do prowadzenia pojazdow. Szybko zbiegl z miejsca zdarzenia. Ja z uszkodzonym karkiem trafiłam do szpitala. Jak się później dowiedziałam jakaś kobieta oskarza mnie że również uszkodzilam jej samochód co stał po przeciwnej stronie. Ma pęknięty zderzak na bardzo dziwnej wysokości i ciągle jej ubezpieczyciel pisze do nas pisma. Sprawa jest w sądzie. Jednak moje pytanie jest takie czy taka kobieta ma prawo mnie oskarżać nie mając dowodów i starać się oc ? Jak mogę się przed nią obronić w sądzie?
Z góry dziękuję
AAAAAGATA03
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 10 2016
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Citroen
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

09 Maj 2018, 17:09

Policja nie określiła sprawcy wypadku???
AAAAAGATA03 napisał(a):Na początku roku miałam stłuczke wynikająca z niewiadomo kogo winy.

To policja nie określiła sprawcy wypadku???
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

09 Maj 2018, 17:20

Winę określają pół na pol
AAAAAGATA03
Nowicjusz

09 Maj 2018, 19:00

Czyli wina obopólna, więc też jesteś winna. A policja w swoim raporcie uwzględniła ten 3 samochód :?:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV

09 Maj 2018, 19:06

Hm... Czyli jak to było dokładnie?
Ty się wychylałaś żeby zobaczyć czy coś jedzie i wtedy uderzył w Ciebie ten koleś bez świateł, a Ty w efekcie tego zdarzenia uderzyłaś w to trzecie auto?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Rok produkcji: 1999

09 Maj 2018, 21:36

Uwzględniła. Na nic szły rozmowy że stłuczka była poniżej tego auta i ono nie brało udziału w zdarzeniu. Kobieta korzysta z okazji i chce wymusić odszkodowanie
AAAAAGATA03
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nie czekaj na pierwszy śnieg ze zmianą opon na zimowe
    Wielu kierowców odkłada na ostatnią chwilę zmianę opon na zimowe. Oznacza to, że kiedy wystąpią przymrozki albo spadnie pierwszy śnieg, bardzo łatwo o stłuczkę, a dodatkowo w warsztatach tworzą się kolejki. Podpowiadamy ...

09 Maj 2018, 21:39

Facet najechal na mój samochód. Tylko na mój. Żadne inne auto nie bralo udziału w kolizji. I tutaj jest pies pogrzebany kobieta korzysta z okazji i chce wymusić odszkodowanie. A mi kończą się juz argumenty A rozprawa tuż tuz
AAAAAGATA03
Nowicjusz