Kombi do 20 000 - oszczędne, niezawodne i tanie w utrzymaniu

21 Lip 2009, 17:58

MajkPZM napisał(a):stary focus to dno i pół metra mułu.

Na 100% w życiu nie jechałeś tym autem. Nawet opinii o nim nie czytałeś. Miejscami poziom tego forum jest żałosny...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

21 Lip 2009, 19:11

no niestety musze sie zgodzic w niektorych przypadkach to co niektorzy pisza to jest porazka a wracajac do Focusa ja mam dobre wspomnienia z nim,nieraz sie z kumplem smigalo (99rok,silnik 1.6) i ja tam urazu do tego auta niemam choc nie powiem kumpel to wariat drogowy :lol:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lip 2009, 20:44

MajkPZM napisał(a): Nowy Focus od 2004 prowadzi się swietnie i faktycznie moze konkurowac z A4 czy S/V40, ale stary focus to dno i pół metra mułu.

Pierwsza Generacja Focusa też prowadzi się dużo lepiej niż inni klasowi konkurenci.
Nie wiem jak silniki benzynowe ale dieslowi nie można nic zarzucić.
A tak na marginesie to wkur*** mnie jak ktoś w życiu takiego auta nie miał, prawdopodobnie nie jechał nim nawet nie mówiąc o codziennej kilkudziesięcio kilometrowej eksploatacji a opowiada jaki to zły, okropny, dno i najgorszy.
Tak oto plotki roznoszą się w świat Drodzy Forumowicze.
stasiowski121

21 Lip 2009, 22:04

ja tam z Focusem ma dobre wspomnienia,nieraz sie w 5 jechalo ponad 100km/h,niewiem czemu ale wydaje mi sie ze to auto poprostu plynie po drodze
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lip 2009, 23:00

barol91 napisał(a):ja tam z Focusem ma dobre wspomnienia,nieraz sie w 5 jechalo ponad 100km/h,niewiem czemu ale wydaje mi sie ze to auto poprostu plynie po drodze

O ku......,co się tu dzieje chwalicie forda -może i w latach 80 coś znaczył ale teraz ford produkuje padaczki a diesel tej marki to wielka porażka i jego pomysł powstal chyba na kacu---od diesli jest vw a ford bywa może cichy i przytulny ale tylko tyle -benzyniak jeszce ujdzie ale to oczywiście plotki -tylko skąd na placach w bayern i całych DE stoji pelno diesli z popie......pompą /i ledwo palących ale wcenie okazyjnej -takie akcje jak dieselpumpe defekt to codziennosć w fordzie /tak pewnie za przyczyną eko ropki ale
vw tdi kocha ją i zdrowo śmiga powyżej 400 tyś a ford do 200 tys -więc przestancie p....farmazony o fainych fordach -bo się wam niepopsuł a ile to przerabiacie trasy
może raptem 15tys rocznie -
radze wypocząć póki wakacje -bo widze że czachy dymią
Ostatnio edytowany przez max23, 22 Lip 2009, 01:56, edytowano w sumie 1 raz
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

22 Lip 2009, 00:24

max23 napisał(a):
barol91 napisał(a):ja tam z Focusem ma dobre wspomnienia,nieraz sie w 5 jechalo ponad 100km/h,niewiem czemu ale wydaje mi sie ze to auto poprostu plynie po drodze

O ku......,co się tu dzieje chwalicie forda -może i w latach 80 coś znaczył ale teraz ford produkuje padaczki a diesel tej marki to wielka porażka i jego pomysł powstal chyba na kacu---od diesli jest vw a ford bywa może cichy i przytulny ale tylko tyle -benzyniak jeszce ujdzie ale to oczywiście plotki -tylko skąd na placach w bayern i całych DE stoji pelno diesli z popie......pompą /i ledwo palących ale wcenie okazyjnej -takie akcje jak dieselpumpe defekt to codziennosć w fordzie /tak pewnie za przyczyną eko ropki ale
vw tdi kocha ją i zdrowo śmiga powyżej 400 tyś a ford do 200 tys -więc przestancie p....farmazony o fainych fordach -bo się wam niepopsuł a ile to przerabiacie trasy
może raptem 15tys rocznie -
radze wypocząć póki wakacje -bo widze że czachy dymią

Sam jestes padaczka i to twoje ogloszenia w kazdym poscie ze samoch z niemiec taki dobry sprowadzisz
Ostatnio edytowany przez rustin 22 Lip 2009, 01:58, edytowano w sumie 2 razy
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Imprezy motoryzacyjne które warto odwiedzić w 2023 roku
    W 2023 roku warto odwiedzić m.in. następujące imprezy motoryzacyjne: Geneva International Motor Show (Genewa, Szwajcaria) - jedna z najważniejszych imprez samochodowych na świecie, gdzie zostaną zaprezentowane najnowsze modele ...
    Nowe Audi S3 Sportback - oszczędne, szybkie i komfortowe
    Moc 221 kW (300 KM) i moment obrotowy 380 Nm, sprint od zera do 100 km/h w pięć sekund – nowe Audi S3 Sportback oferuje najlepsze osiągi w swojej klasie. Charakteryzuje się też wzorcową efektywnością: silnik 2.0 TFSI ...

22 Lip 2009, 07:24

Kolego ja swoim Fordem w Dieslu robiłem 40 do nieraz 50 tyś rocznie więc sam przestań p******** farmazony.
stasiowski121

22 Lip 2009, 09:52

max23 napisał(a):bla,bla,bla

Jak czytam Twoje posty to mam wrażenie, że pisze je 10 letni chłopiec, któremu tata powiedział, że VW jest najlepszy i tego się teraz kurczowo, bez żadnych rzeczowych argumentów trzyma...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Lip 2009, 12:57

Kolego max23 coś Ci te Twoje ściągane VW nie zchodzą skoro musisz je tak wychwalać. :lol:
stasiowski121

23 Lip 2009, 10:03

Dyskusja wywołana o fordach stała się nie grzeczna :-)
Ja uważam że Fordy to nie są jakieś rewelacyjne auta, i mają więcej wad niż inne auta, stąd ich cena jest tak atrakcyjna, ale faktem jest to że Focus dobrze się prowadzi, ale ma wiele innych wad.
Generalnie jednak silniki diesla nie mają dobrej opinii, są po prostu awaryjne. Blacha i elektryka również.
Ja osobiście nie dopuszczam porównania Audi vs Ford, czy BMW vs Ford. To tak jak by porównać pysznego pączka do chleba z masłem :D
Pozdrawiam, dbajmy o dyskusje na poziomie :D
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

23 Lip 2009, 11:09

Kubuch napisał(a):
max23 napisał(a):bla,bla,bla

Jak czytam Twoje posty to mam wrażenie, że pisze je 10 letni chłopiec, któremu tata powiedział, że VW jest najlepszy i tego się teraz kurczowo, bez żadnych rzeczowych argumentów trzyma...
PO PIERWSZE TO NAUCZ SIĘ CYTOWAĆ CUDZE POSTY /SKĄD TY WYRWAŁEŚ TE /BLA/BLA/
WIDZE ŻE MASZ POWAŻNĄ DOLEGLIWOŚĆ Z GLOWĄ /SYNDROM FORDA-/
A NAJZABAWNIEJSZE JEST TO ŻE DOKŁADNIE PODZIELASZ MOJĄ OPINIE TYLKO PRAWDOPODOBNIE PISZESZ PIERDOŁY Z PRZEKORY JAK CHŁOPEK ROZTROPEK.
A VW WCALE NIEJEST NAJLEPSZE ALE O NIEBO LEPSZE OD FORDA -OPINIA Z PRAKTYKI A NIE Z ONETU CZY AUTOŚWIATA
RADZE SKONCZYĆ WOJENKE FORD -VW I ZEJSĆ NA ZIEMIE
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

23 Lip 2009, 11:21

max23 napisał(a): A VW WCALE NIEJEST NAJLEPSZE ALE O NIEBO LEPSZE OD FORDA -OPINIA Z PRAKTYKI A NIE Z ONETU CZY AUTOŚWIATA
RADZE SKONCZYĆ WOJENKE FORD -VW I ZEJSĆ NA ZIEMIE

Masło Maślane ale ma sens. Porównywanie Forda do VW, AUDI, BMW, Toyoty to obelga.
Forda można porównywać z FRANCUZAMI i FIATAMI :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

23 Lip 2009, 11:42

miszarus napisał(a):Masło Maślane ale ma sens. Porównywanie Forda do VW, AUDI, BMW, Toyoty to obelga. Forda można porównywać z FRANCUZAMI i FIATAMI :)

Dziwne bo we wszystkich gazetowych porównaniach Fordy są zestawiane m.in. z VW, Hondą, Toyotą.
stasiowski121

23 Lip 2009, 12:08

no dokladnie,wlasnie przed soba mam Auto Swiat z tego tygodnia i jest test 5kompaktow i jest wlasnie Ford,Honda,Renault,Mazda i Kia i Ford zajal nie tak zle 3miejsce
Barol
Awatar użytkownika

23 Lip 2009, 12:29

max23 napisał(a):PO PIERWSZE TO NAUCZ SIĘ CYTOWAĆ CUDZE POSTY /SKĄD TY WYRWAŁEŚ TE /BLA/BLA/

Bla bla to Twój bełkot.

max23 napisał(a):WIDZE ŻE MASZ POWAŻNĄ DOLEGLIWOŚĆ Z GLOWĄ

Dziecko przestań obrażać innych!

max23 napisał(a):DOKŁADNIE PODZIELASZ MOJĄ OPINIE TYLKO PRAWDOPODOBNIE PISZESZ PIERDOŁY Z PRZEKORY JAK CHŁOPEK ROZTROPEK

Gdybym ją podzielał to miesiąc temu kupiłbym Golfa nie Focusa. Na szczęście dla niektórych liczy się coś więcej niż tylko znaczek na masce...

max23 napisał(a):A VW WCALE NIEJEST NAJLEPSZE ALE O NIEBO LEPSZE OD FORDA -OPINIA Z PRAKTYKI A NIE Z ONETU CZY AUTOŚWIATA

W to akurat wątpię bo poziom Twoich wypowiedzi jest typowo onetowy, więc Twoje opinie zapewne właśnie stamtąd się wywodzą.

Nie zamierzam więcej wracać do tego tematu - Miłego dnia życzę krzykaczom...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika