Kombi do 25 tysięcy z możliwością założenia LPG

13 Gru 2020, 23:58

Witam poszukuje auta do 25 tysięcy ~10. letniego, chce żeby to było kombi. Auto będzie robiło duże przebiegi, bo do pracy w dwie strony mam 200 km, więc z możliwością gazu. Myślałem o Renault Laguna 3 . Proszę o wskazówki.
lukeboss
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Laguna 3
Silnik: 2.0 dci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

14 Gru 2020, 10:02

lukeboss napisał(a):Myślałem o Renault Laguna 3 . Proszę o wskazówki.
Jeżeli chodzi o ten samochód to na pewno warto się nim zainteresować bo III stracił już miano królowej lawet jak to było w przypadku modelu II. Sporo rzeczy zostało w niej poprawionych. Jak chcesz silnik do gazu to chyba najlepsza opcja to 2.0T zobacz jeszcze tu na forum benzyna-lpg-ok-30-tys-roczniki-2008-2011-vt83455.htm#p520478 masz opis odnośnie tego modelu.

Innym samochodem który może tu się sprawdzić to np. Ford Mondeo MK4 i chyba najlepszym silnikiem były tu silnik 2.5T ze stajni Volvo. Poczytaj jeszcze tu ford-mondeo-mk4-ktory-silnik-najlepiej-nadaje-sie-pod-lpg-vt104334.htm

Innym samochodem może być jeszcze Avensis T25 one były do 2009 roku z silnikiem 1.8 VVTi. Gaz można założyć ale one i bez gazu mało paliły.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyższy poziom bezpieczeństwa od Volvo
    Wraz z debiutem w Genewie nowego Volvo V40, po raz pierwszy zaprezentowano innowacyjne rozwiązanie z zakresu bezpieczeństwa biernego – poduszkę powietrzną chroniącą pieszego. Jednak to nie wszystko. Właśnie przedstawiono ...