11 Cze 2020, 23:24
Dobra, poszukiwania wchodzą w ostatnią fazę. Z C5 się chyba wyleczyłem :> A auto rzeczywiście ma być plug-and-play do 5K.
BTW - jestem ślepy, czy tu nie da się edytować tytułu tematu? Miało być kombi, ale chyba odpuszczę. Po okolicy się rozejrzałem i jak widzę taką Vectrę B czy 406, to większego jednak nie chcę. Raczej coś koło tej dwójki z wymiarami.
Czy do mojego użytkowania prosty diesel jest spoko (chyba rzeczy z jakimś prostym klekotem bez dwumas i FAPów typu 2.0 HDi 90KM) czy lepiej benzyna? Przelatane wszystkie chyba będą, ale jak w pierwszym poście: przede wszystkim to ma być dobry silnik, a później diesel czy benzyna.
- Peugeot 406: super, ale kurczę, mało ich jest :> Chciałbym poliftowy, bo lepiej wypadł przy zderzeniach. Znalazłem coś takiego:
[link do oferty na Olx wygasł]
Tylko problem jest taki, że typ dał mi dane do sprawdzenia, niby auto ma 90KM, a w zewnętrznych checkerach (rządowy nie pokazał nic) VINu pokazuje, że auto wyjechało z fabryki ze 110KM. Czy tu swap wchodził w grę? Jeśli tak, to chyba jest się czego bać? 110KM miał jeszcze FAPa - czy wycinanie tego (dostałem od człowieka info, że nie ma) jest w ogóle legalne? Za dużo chyba tu znaków zapytania.
- Vectra B 1.8/125 w B albo B+G - jak gnije, nawet ta poliftowa... plus wciąż dylemat paliwa
- Volvo S40? Przyznam, że nie wiem o nim nic.
- Audi typu 80/100/A6 C4: wszystko fajnie, ale z drugiej strony te auta będą miały po 25+ lat, a chodzą nierzadko drożej niż propozycje wyżej.
Jeśli już wchodzimy w konkretne ogłoszenia: w grę wchodzi Wrocław lub Tomaszów Lubelski, oba w promieniu 100 km powiedzmy. No chyba że coś będzie naprawdę wartego uwagi.