REKLAMA
Witam , po dość wnikliwej analizie doszedłem do wniosku że obecne auto musze zmienić na coś innego . Wczesniej posiadałem Inisgnie 2010 2.0 CDTI 160 , aktualnie posiadam Mondeo MK5 Diesel 2.0 150 > 180 . Ford jak ford , jeździ z punktu A do B , póki co złego słowa nie mogę powiedzieć ( jest trochę niski )
Szukam głównie benzyny do podróżowania praca > dom lub praca>sklep> dom i raz w roku jakieś wakacje .Do pracy mam około 3/4 km w jedną stronę takze diesel nie jest do tego wskazany , "nowe" auto dopiero kupowałbym gdzieś za pół roku po sprzedaniu obecnego .
Z fajnych dodatków które mi się podobają w mondeo to chciałbym żeby "nowe" auto posiadało pdc przód/tył i mozliwosc sterowania głosem :p
Z takich dodatków które nie muszą być ( aktualnie je posiadam )a ułatawią mi życie to : keyless,elektryczna klapa,android auto.
Dodam tylko że rodzi mi się dziecko w październiku , w monedo wpakowałem wszystko co dostałem od kumpla tzn , jakieś wózki , przewijaki(?) , huśtawke itd.
Fajnie jakby te rzeczy zmieściły się do kolejnego auta.
Chce aby auto było z rocznika 2015 w górę.
Ze względu na małe dziecko wykluczam sedany i hatchbacki , chociaż mogę sie mylić ?
Nie zależy mi na spalaniu ale już na awaryjności silnika tak . Po prostu zostało mi to z insigini ( panewki) , że silnik musi być praktycznie bezawaryjny , dlatego miedzyinnymi wybrałem MK5 150 ps)
Myślałem nad :
IX35 - 1.6 GDi ( podobno muł , ale do miasta chyba starczy)
Astra K Kombi - Sentyment po insigni , bryła mi się tez podoba ale znowu jest chyba niższy niż MK5
Ford Kuga - To co mondeo , ale większy
Kia Sportage - Nie wiem czy w takiej kwocie dostane rocznik 2015+
W roku robię może 7 czy 8 tys km.
= Budżet : 40/50 tys
= Rejon : Zachodniopom , okolice Szczecina
= Użytkowanie : 97% miasto 3% trasa