REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Bananowaty napisał(a):Przespałem się z tym wszystkim
Wybór będzie między dwoma samochodami
Zafira B i Corolla Verso nawet jak trzeba będzie dopłacić do corolli to dołożę bo około 20 tys to słabo w ogloszeniach.
Prosiłbym kogoś jeszcze aby napisał chociaż coś o tych dwóch autach (silnik itp) na pewno benzyna ale czy 1.6 ? Bo moze 1.8 lub 2.0 ma troszkę większe spalanie a jeździ o wiele lepiej . Dziękuję
Ossy napisał(a): Przed 2006 1.8 VVTI miał wadę olejową, brał olej na potęgę, więc w przypadku tych egzemplarzy przydałaby się jakaś udokumentowana naprawa.
szybki napisał(a):Chłopie Ty chociaż trochę myślisz... co to jest 50km raz w tyg? Albo 800km raz w roku ? Z tego powodu będziesz się ubierać w jakieś wynalazki, srurba turba albo duże silniki??? Jak ktoś tego nie potrzebuje to niech bierze benzynę optymalną do zwykłej jazdy i masy auta.
Pionek napisał(a):Szybki wiem że byłeś ostatni raz gdzieś dalej na wycieczce pewnie autokarem, ale serio zdajesz sobie sprawę ile to jest 800 km?
Pionek napisał(a):Ale dla mnie nawet raz na rok jazda 10h kompaktem 1,6 100 konnym 800 km przy budżecie 20k to głupota.
Bananowaty napisał(a):Prosiłbym kogoś jeszcze aby napisał chociaż coś o tych dwóch autach (silnik itp) na pewno benzyna ale czy 1.6 ? Bo moze 1.8 lub 2.0 ma troszkę większe spalanie a jeździ o wiele lepiej . Dziękuję
Pionek napisał(a):Szybki wiem że byłeś ostatni raz gdzieś dalej na wycieczce pewnie autokarem, ale serio zdajesz sobie sprawę ile to jest 800 km?
Samochód to nie buty i kupowanie za 20k samochodu który będzie na styk a na trasie będzie wył i jechał słabo w XXI wieku w dobie 90 konnych Upów z turbinami itd..dla mnie to bezsens
Pomiędzy Focusem 1,6 a BMW 740i jest wiele aut więc kto tu mówi o jakiś wielkich silnikach?
Ale dla mnie nawet raz na rok jazda 10h kompaktem 1,6 100 konnym 800 km przy budżecie 20k to głupota.
Wszystko zawsze trzeba kupować z rozsądkiem bo może się okazać że czasem lepiej i spokojniej i bardziej opłacalnie na PKP iść.
Invi napisał(a):Pionuś, taka dacia tak samo byłaby wystarczająca do jazdy po mieście i wyjazdu w trasę raz na rok.
Więc właśnie SZANUJMY i to czyjeś ZAROBIONE PIENIĄDZE!Bananowaty napisał(a):Wszyscy którzy chcą kupić auto szukają pomocy na forum bo boją się że ich ciężko zarobione pieniądze pójdą na marne.
Pionek napisał(a):serio na głupotę niektórych osób brak słów i bez komentarza...
Bananowaty napisał(a):https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... CI5Fy.html ??
Pionek napisał(a):Więc właśnie SZANUJMY i to czyjeś ZAROBIONE PIENIĄDZE!