Kombi / Minivan do 20 tys.

12 Gru 2019, 01:21

szybki napisał(a):Głupie jest dla Ciebie że trzeba kupić auto jak najbardziej dopasowane do swoich potrzeb/kieszeni... Jak kogoś nie interesuje szybka jazda to na gwint mu turbo... ???

szybki napisał(a):Co Ty pleciesz za farmazon... chłopie jakie pieniądze??? Dla Ciebie kupowanie starego auta z turbiną do jednego wyjazdu w ciągu roku to jest szanowaniem pieniądza????

Rozumiem szybki że kupujesz telefony z guzikami i wyświetlaczem 3cale? bo po co Ci dotykowe? TV też max 32 cale bo większy niepotrzebny?
Tym sposobem patrząc to po co kupować auto z klimatyzacją? te 2-3 miesiące na tle 12 w roku się wytrzyma a potem i tak jest chłodno.
Tak samo po co te kolejki do wulkanizacji jesienią na wymianę zimówek jak u nas raz w roku przeważnie pada śnieg...

A co do starych aut to pokazywałem m.in Astrę J 1,4T 120 koni, 8-letnia, no cóż może pokażesz autorowi przykład kompaktu 2 letniego za 20 tys.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

12 Gru 2019, 07:56

Pionek napisał(a):Tym sposobem patrząc to po co kupować auto z klimatyzacją?

A nie widzisz różnicy w klimatyzacji którą każdy używa (chyba że ma uczulenie) i w aucie z turbo którego nie użyje...

Chłopie przestań popadać w paranoje sam autor tematu olał te Twoje wywody o tych turbach a Ty dalej swoje.

PowtórzęCi autor nie potrzebuje wydawać więcej kasy na turbo żeby raz w roku zrobić trasę bez pośpiechu.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota

12 Gru 2019, 08:33

Ale tu się nie ma czym podniecać i prowadzić głupie dyskusje z Pionkiem, bo i tak się go do niczego nie przekona. Ja już to zrozumiałem i wiem że nie ma sensu, a to że Pan Moderator pozwala na działanie na szkodę kupujących/pytajacych, to jest już jego problem i jego sumienie, że potem ktoś kupi gniota polecanego przez Pionka i wtopi kupę kasy, a forum straci jakąkolwiek renome.

W jaki sposób chcesz psychofana TSI i VW do czegoś przekonać? On ma pewnie cały dom w plakatach z golfem TSI, łącznie z kompem i telefonem :lol:
fcgetin
Początkujący

12 Gru 2019, 14:07

Śmieszne jest to że czołowy forumowy recydwista, który założyl 15 konto (pozostałe zostały zablokowane za łamanie regulaminu) ma czelność opowiadać o moderatorach i o tym że ktoś działa na szkodę kupującym heh śmieszne!
Fcgetin najpierw spójrz na SIEBIE ok?
a tak w ogóle zamiast robić off-top może być doradził jakies auto tutaj autorowi?
szybki napisał(a):A nie widzisz różnicy w klimatyzacji którą każdy używa (chyba że ma uczulenie) i w aucie z turbo którego nie użyje...

Ok, czyli pojedzie do warsztatu żeby mu wykręcili? :roll:
Ja się chyba poddaje serio! :no:
Ostatnio edytowany przez Pionek, 12 Gru 2019, 14:11, edytowano w sumie 1 raz
Pionek
Stały forumowicz

12 Gru 2019, 14:11

Pionek napisał(a):Śmieszne jest to że czołowy forumowy recydwista, który założyl 15 konto (pozostałe zostały zablokowane za łamanie regulaminu) ma czelność opowiadać o moderatorach i o tym że ktoś działa na szkodę kupującym heh śmieszne!
Fcgetin najpierw spójrz na SIEBIE ok?
a tak w ogóle zamiast robić off-top może być doradził jakies auto tutaj autorowi?

1. Różnimy się tym, że jak na czymś się nie znam, to się nie wypowiadam, w przeciwieństwie do Ciebie.
2. Brak wypowiedzi nikomu jeszcze nie zaszkodził, w przeciwieństwie do debilnej wypowiedzi wprowadzającej w błąd.
3. Chyba już tylko sam zostałeś na forum z rycerzy TSI i wszyscy tu mają bekę, płacz i polewkę z Ciebie. Jesteś codziennym dostarczycielem rozrywki i dobrej porcji śmiechu :lol: W zasadzie wchodzę na to forum tylko dla Ciebie bo od razu mi się humor poprawia, gdy czytam te kretynizmy :lol:
fcgetin
Początkujący

12 Gru 2019, 14:18

fcgetin napisał(a):2. Brak wypowiedzi nikomu jeszcze nie zaszkodził, w przeciwieństwie do debilnej wypowiedzi wprowadzającej w błąd.

No właśnie więc Ty i Twoi koledzy (Szybki i Invi) po prostu nie wprowadzajcie w błąd to starczy

i forum nie liczy 5 osób, Wasze Święta Trójca to jakiś ułamek wszystkich użytkowników, więc nie wiem o czym mówisz ja zostałem sam a Was jest TYLKO trzech, reszta normalnie się udziela.

i jeszcze taka drobna rada dla Ciebie i reszty, ktoś każe Wam kupować auto z TSI czy ze znaczkiem VW/Audi ?(z resztą sam masz takie auto :roll: )
Więc po co te dyskusje? Chcecie być na siłę poprawni i opowiadać jakieś bajki?
Pionek
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie bój się parkować tyłem - to proste!
    Wąskie miejsca postojowe na parkingach podziemnych, na przykład pod biurowcami czy galeriami handlowymi, to dla wielu kierowców prawdziwe wyzwanie. W takich przestrzeniach najlepiej parkować tyłem – ten manewr ...

12 Gru 2019, 14:21

Pionek napisał(a):więc nie wiem o czym mówisz ja zostałem sam a Was jest TYLKO trzech, reszta normalnie się udziela.

Nie trzech, bo tu można spokojnie jeszcze kilka osób lejących z Ciebie dołożyć :lol:
A reszta po prostu nie zwraca uwagi na Ciebie.
Dla mnie koniec dyskusji, trzymaj się. No offence. Czekam na kolejne możliwości pośmiania się
fcgetin
Początkujący

12 Gru 2019, 14:55

Ok. Pionek masz racje. Lepiej namawiać do auta z turbo niż bez turbo żeby raz w roku pojechać w trasę :mrgreen: :happy:

Czy może ktoś zareagować czy sprowadzanie tego forum do poziomu gleby jest normą ???
szybki
Moderator - Tuning

12 Gru 2019, 16:57

starczy i proszę już o spokój . I zadam jeszcze raz pytanie co waszym zdaniem każdego z osobna możecie polecić do kwoty max 22 tys i dlaczego . Ja wiem że kręcę się w kółko ale kombi i minivan ( z godziny na godzinę wszystko zmienia się w głowie) na początku były jakieś propozycje a tak to większość kto co jak.

Podstawowe informacje już znacie jakie km itp dodam ze skrzynia manualna.
Może być już teraz każda marka
Bananowaty
Nowicjusz

12 Gru 2019, 18:40

Bananowaty napisał(a):starczy i proszę już o spokój . I zadam jeszcze raz pytanie co waszym zdaniem każdego z osobna możecie polecić do kwoty max 22 tys i dlaczego . Ja wiem że kręcę się w kółko ale kombi i minivan ( z godziny na godzinę wszystko zmienia się w głowie) na początku były jakieś propozycje a tak to większość kto co jak.

Podstawowe informacje już znacie jakie km itp dodam ze skrzynia manualna.
Może być już teraz każda mark

Niestety nasz joker zagmatwał syt.a wybrałeś ok.auta w odpowiednich wersjach.
Wysłałem Ci linka do auta w super stsnie kak Ci nie odpowiada to możesz podjechać i się przejechać zobaczysz czy Ci odpowiada.
szybki
Moderator - Tuning

12 Gru 2019, 18:59

Niestety w automacie ten c- max.

Jeszcze znalazłem toyotę Avensis [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bananowaty
Nowicjusz

12 Gru 2019, 20:02

Bananowaty napisał(a):Jeszcze znalazłem toyotę Avensis [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... CFQFR.html

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... CIYoL.html

Handlarz z Radomia to dość ryzykowne połączenie :mrgreen: Generalnie pierwsza wygląda jakby była uderzona w prawy przód (głowy nie dam bo jak już wcześniej wspomniałem srebrny to ciężki do oceny kolor). Co do drugiej - gdybym przy własnych zdjęciach bawił się tyle z nasyceniem kolorów, kontrastem, cieniami i jasnością to miałbym mordę jak Tom Cruise.

Dodatkowo obydwa cymbały zaznaczyły rocznik 2007 a tak naprawdę jest 2006. Na pewno możemy uznać, że reszta informacji z ogłoszenia jest prawdziwa :mrgreen: Skoro są tacy pewni serwisu i tych aut to sprawdzaj VIN i ewentualnie oglądaj bez zbytniego podpalania się.
Aaaaa i oczywiście, w przeciwieństwie do tego co wynika z tych ogłoszeń, tymi autami "na kołach" wracać legalnie nie możesz. W sumie to nie możesz wyjechać poza bramę komisu.

Pionek napisał(a):TV też max 32 cale bo większy niepotrzebny?

Ja mam TV 32 cale, gumniane LG bez żadnych smart'ów kupione za tysiaka ze 3-4 lata temu. I wiesz co? Większy ani lepszy jest mi niepotrzebny. A wiesz dlaczego? Bo mam inne priorytety i nie będę onanizował się do 55" wziętych na raty i passata w gnoju do jazdy po mieście 5kkm rocznie. W sumie chciałbym kiedyś zobaczyć minę takiego janusza kiedy dowiaduje się, że za kasę, którą wydałem na rower mógłbym mieć b5 fl w hajlajnie.

Swoją drogą, nie wiem czy inni zauważyli swoistą "ewolucję" zachowania znanego wszystkim użytkownika na przestrzeni ostatnich miesięcy. Kiedyś, do spółki z Raziel'em wychwalali sobie VAG'i dzieląc wszystko na oznaczenia i roczniki ignorując pewne niewygodne fakty. Można to było zrozumieć, fan marki itd. Ale teraz to już nawet śmieszne nie jest. Nie pamiętam nawet kiedy P napisał ostatnio jakiegoś konstruktywnego posta, niech już nawet będzie wychwalający VW ale przekazuje chociaż w ułamku jakieś przydatne informacje. Wszystko sprowadza się do przyp...dolki do postów innych użytkowników jeśli tylko nie ma w nich zdania, że golf jest zajebisty. Żadnej wartości dodanej, żadnej pomocy dla autora tematu.
Ostatnio edytowany przez Invi, 12 Gru 2019, 20:09, edytowano w sumie 1 raz
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

12 Gru 2019, 20:08

Bananowaty napisał(a):Niestety w automacie ten c- max.

Szkoda że Ci to przeszkadza ale mi też to kiedyś przeszkadzało aż... pojeździłem automatem :D

Co do Twoich propozycji avenów to średnie :no:
Opisy nie budzą zaufania, typowe pitupitu dla Januszy. Oba są polifty ale jak miałbym jechać dalej niż 20km.bałbym się. Szczególnie tego łaciatego :D

Invi napisał(a):Ja mam TV 32 cale, gumniane LG
Ja mam 49 cali dostałem go w prezencie...hmmm ale nie mam anteny. A tel mam nokie. Ale lubie samochody i tu coś się dzieje :naughty:
szybki
Moderator - Tuning

12 Gru 2019, 20:23

1.Toyota Corolla Verso ( tutaj przy cenie 20 tys. bliżej jest do rocznika 2006 -2007 ale czy to jest aż tak ważne ?? lepiej młodszy ? )
- lepiej starszy, ale zadbany, choć tu masz np.de facto auto z 2009 (I rejestracja, polski, salon, z prywatnych rąk):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

12 Gru 2019, 20:40

Invi napisał(a):Ja mam TV 32 cale, gumniane LG bez żadnych smart'ów kupione za tysiaka ze 3-4 lata temu. I wiesz co? Większy ani lepszy jest mi niepotrzebny. A wiesz dlaczego? Bo mam inne priorytety i nie będę onanizował się do 55" wziętych na raty i passata w gnoju do jazdy po mieście 5kkm rocznie. W sumie chciałbym kiedyś zobaczyć minę takiego janusza kiedy dowiaduje się, że za kasę, którą wydałem na rower mógłbym mieć b5 fl w hajlajnie.

Może i masz rzemyki u sandałów i mieszkasz w gliniance ale jesteś jeden, a innych jest miliony, więc przez pryzmat jednego dziwacznego zachowania nie ma sensu twierdzić że to norma.

Invi napisał(a):Wszystko sprowadza się do przyp...dolki do postów innych użytkowników jeśli tylko nie ma w nich zdania, że golf jest zajebisty. Żadnej wartości dodanej, żadnej pomocy dla autora tematu.

A Twoje wypowiedzi to absolutnie nie.. hipokryta level hard :yes:
- 1,6/102 dużo pali, słabo jedzie, do tego rodem z golfa 3
- 1,8T ceny jak ze złota a przecież konkurencja miała turbo w lata 60
- 1,9 tdi klekot jak traktor, a CR u konkurencji był w 90 latach
- Audi przereklamowane, wszystko od sebixów, za które się przepłaca
- każde TFSI bierze olej, zawsze wkład w auto to 5 tys

Jestem ciekaw czy coś konstruktywnego i negatywnego o Volvo napisałeś albo o Fordzie :roll:
Pionek
Stały forumowicz