Kombi / Minivan do 20 tys.

13 Gru 2019, 17:53

Pionek, zacznij czytać ze zrozumieniem bo kolejny raz się ośmieszasz. Może czytaj posty innych na głos i zapisuj wnioski albo załatw sobie kogoś kto będzie to tłumaczył na twój język?

Pionek napisał(a):Tak autor wybrał Toyotę tylko może mieć problem z wyborem egzemplarza skoro raz dowiaduje się że Astra ma 250 tys przebiegu = złom, bo tylko 80 to jest max.
A za chwilę że właściwie cyferki nie mają znaczenia- liczy się STAN.
tzw rozdwojenie jaźni :roll:

W którym miejscu ktokolwiek napisał, że 250k to złom a 80k to max?

Pionek napisał(a):Niestety ale mało wiesz :yes:
Po 1) focus mógł być męczony po mieście i dziurach i ma zawias do roboty i ktoś się go pozbył
po 2) męczony silnik jazdą na krótkich odcinkach
po 3) jak już utwierdzasz autora w przekonaniu że starszy - lepszy niczym wino to dowiedz się jaka jest różnica w wartości auta np w ubezpieczalni.
po 4) taka Astra może mieć sporo rzeczy wymienione a Focus nawet nie tknięte i wszystko czeka na autora :yes:
po 5) wstawiłem dwie Astry - jedna 250 a druga...109..czyli niewiele więcej niż Focus
itd itd...
skoro dla Ciebie przebieg jest tak istotny czyli cyferki to dla autora tez może być istotny rocznik auta i nie chce iluś letniego starocia i tyle, powinieneś to zrozumieć.

Teraz to już leżę.

Ad 1. Chyba nie do końca rozumiesz zasady sprzedaży auta przez ASO. Auto, które trafia do komisu przy salonie musi spełnić trochę wymagań zarówno formalnych jak i technicznych. Po prostu JEST W 100% SPRAWNE ORAZ POSIADA UDOKUMENTOWANĄ HISTORIĘ.

Ad. 2. Oczywiście, że MOŻE był "męczony na krótkich odcinkach" a MOŻE jeździł 100km na strzała co kilka dni. Nie wiesz tego, ja tego nie wiem, nie jesteś w stanie tego sprawdzić zarówno w tym jak i w żadnym innym aucie.
Ad. 3. Skąd to wziąłeś?

Ad. 4. Patrz punkt pierwszy, FORD JEST SPRAWNY I SPRAWDZONY POD WZGLĘDEM TECHNICZNYM. Astry za to MOGĄ "mieć wymienione dużo rzeczy" lub też MOGĄ "czekać z wymianą na nowego właściciela" i o tym może przekonać się ktoś kto je obejrzy bądź kupi. W sumie gdyby autor szukał passata to nie byłoby żadnego problemu, one wszystkie idą na sprzedaż zaraz po remoncie.

Ad. 5. No chyba raczej ty spuszczasz się tutaj nad rocznikami i przebiegami ale skoro bardzo uczepiłeś się tej astry bo dobry rocznik...hmm
Przypomnę, wrzuciłeś link do sprzedaży tego egzemplarza twierdząc, że lepiej kupić o wiele młodszą astrę niewiele dopłacając.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Kurfa Pionek, najtańsza w Polsce astra 1.4T z tego rocznika ma być lepszą alternatywą od forda z aso? Handlarz, który wystawił ją za taką kasę chce po prostu żeby ktoś miał tanio fajne auto? Taki jest miły dla ludzi, działacz społeczny po prostu. 22900 za pięcioletnie auto, które w salonie kosztowło w granicach 75k? To ta słynna "okazja"?
Aż sobie wrzuciłem kilka filtrów na otomoto
[link wygasł]
To musi być świetna okazja! 9k taniej niż kolejne auto sortowane "od najtańszych", dramat
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

13 Gru 2019, 20:02

Invi napisał(a):Ad 1. Chyba nie do końca rozumiesz zasady sprzedaży auta przez ASO. Auto, które trafia do komisu przy salonie musi spełnić trochę wymagań zarówno formalnych jak i technicznych. Po prostu JEST W 100% SPRAWNE ORAZ POSIADA UDOKUMENTOWANĄ HISTORIĘ.

Mało wiesz o Aso a zabierasz głos no i po co?
Wiesz co to znaczy auto używane?
Tak musi auto spełniać parę wymagań czyli być proste i nie puszczać oleju wszystkimi szczelinami KONIEC
Moja ciotka kiedyś wstawiła do ASO Forda - 10 letnią Fiestę, która od 6 lat nie miała wymienionego oleju i też miała chyba nawet mniej ok 65 tys km
I przyjęli z pocałowaniem ręki.
Kolega z kolei Citroena C3 chciał oddać do salonu ale mu słabo wycenili, a do roboty miał m.in płyny, filtry, klocki z przodu i powoli łyse opony, salon PL 110 tys km, nikt nawet nie pisnął, poza tym że wycenili na grosze

Także kolejny raz wypowiadasz się w temacie o którym nie masz pojęcia.
Reszty nawet nie skomentuję.
Owszem ASO nie przyjmie zgniłego z dziurami auta, ale to wszystko reszta nie ma większego znaczenia.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

13 Gru 2019, 20:37

A przyrodnia siostra żony brata nie ma jakiś doświadczeń z ASO? Producent określa interwał wymiany oleju przebiegiem a nie datą. Zresztą "moja ciotka coś tam coś tam" to wiesz jaki argument. Może Cię to zdziwić bo zapewne nigdy w ASO nie byłeś ale mieszczą się tam również serwisy także "niska wycena" wynikała z tego, że owe filtry, płyny, klocki czy coś tam jeszcze musieliby zrobić przed sprzedażą we własnym zakresie.

Pionek napisał(a):Reszty nawet nie skomentuję.

Trudno żebyś komentował coś co nie podlega dyskusji. Nie wiem czy zauważyłeś ale kiedy chcę się do twojej wypowiedzi przywalić to jestem w stanie wytknąć ci konkretne nieścisłości i podeprzeć to konkretnym przykładem. Nawet twoje idiotyczne stanowisko, że 1.6/102 lata spokojnie w trasie 160-170 ale focus 1.6/100 nadaje się do jeżdżenia za tirem. Twoje przypierdolki to zawsze ad personam bez żadnej wartości merytorycznej
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

13 Gru 2019, 20:43

Invi olej temat bo i tak z ciocią od strony wujka tego od brata żony nie wygrasz :mrgreen: Autor tematu podjął właściwą decyzje i tyle :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Veloster oraz Veloster Turbo
    Podczas targów motoryzacyjnych NAIAS 2018 w Detroit Hyundai zaprezentował nowy model Veloster i Veloster Turbo. Awangardowy projekt samochodu jest efektem współpracy projektantów z Korei oraz Stanów ...