Kombi rodzinne do 18000

22 Sie 2013, 19:15

Właśnie chodziło mi o kierowce zmiennej geometrii łopatek. I zapycha sie przez zbyt wolną jazdę. Szczególnie występuje to w VAG-ach
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Sie 2013, 19:16

razorr napisał(a):Jakos napatrzyłem się na Focusa 1.6 80KM.
W cenie 22 można znaleźć w dobrym stanie technicznym?

Skąd jesteś?Jak gdzieś z mazowieckiego to wpadnij, mam akurat 2 kombiaki 1.6 90KM którym obecnie jeżdżę i 1.8 115KM-w sumie oba na sprzedaż, ale piszę bardziej pod kątem byś sobie porównał oba silniki, przejechał się, zobaczysz jak wyglądają przy jakich przebiegach-będziesz miał porównanie przy poszukiwaniach :ok:
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

23 Sie 2013, 07:46

jestem z Warszawy wlasnie :)

Mozesz zdradzić w jakich cenach chcesz sprzedać owe samochody? :)
razorr
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Sie 2013, 09:08

AkuQ napisał(a):Zapytaj szybkiego-to forumowy specjalist co to odróżnia dwumas od zamachowego koła, a raczej nie odróżnia..

Ty jesteś za to super specjalistą który odróżnia wszystko od wszystkiego...
Zacznijmy od tego że nazwałem cząstkę nie tak jak ja powinienem nazwać co nie zmienia jej sposobu działania, użytkowania i psucia się. W odróżnieniu od Ciebie sam stwierdziłem że nazwa jest nie prawidlowa.

Niestety znowu próbujesz wcisnąć jakieś autko które przypadkowo masz na placu i jest godne polecenia.
Więc jak na handlarza dosyć subtelne podejście do sprzedaży ciekawych aut poflowych taniej o 10k, albo diesli w których trzeba sprawdzić tylko turbinkę.
Jak już namawiasz kogoś na zakup auta u siebie to zapisuj sobie co mówisz bo co temat to zmieniasz zdanie. Jak ja Ci mówiłem że większośc aut jest malowana albo trzeba uważać bo mogły mieć 20kierowników to kręciłeś nosem a teraz proszę jednak bierzesz to pod uwagę.
Już nie mówiąc o sprawach technicznych takich jak optymistyczna trwałość dwumasy, werfikacja czasu jej przydatności a teraz dołączyłeś turbinkę ze zmienną geometrią aż sie boję że coś żle nazwałem przy tej zmiennej geometrii...Więc jak znowu wypisujesz zestaw pobożnych życzeń to sprawdź jak dział taka turbinka, ile ma w sobie elementów do popsucia się w porównaniu do zwykłej i od czego się wysypie.
Uogólniasz robiąc obraz różowym gdzie wszystko jest słodkie i piękne a jak u Ciebie na placu to już superaśne :D
Generalnie nie kłamiesz i w wielu kwestiach masz rację tylko że diabeł tkwi w szczegółach o których zapominasz no ale Ty za to nie zapłacisz....
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

23 Sie 2013, 09:25

szybki napisał(a):Ty jesteś za to super specjalistą który odróżnia wszystko od wszystkiego...
Zacznijmy od tego że nazwałem cząstkę nie tak jak ja powinienem nazwać co nie zmienia jej sposobu działania, użytkowania i psucia się. W odróżnieniu od Ciebie sam stwierdziłem że nazwa jest nie prawidlowa.

Nie pogrążaj się już bo znowu robisz offtop jak w wątku poprzednim, widzisz znowu robisz podjazdy osobiste jak tam gdy skończyły Ci się argumenty, a po prostu pisałeś o czymś gdzie nawet nie umiałeś nazwać zgrywając specjalistę, jak już zostałeś przyparty do ściany to opłotkami zacząłeś wycofywać się, że niby tak nazwałeś przez przypadek itd...Widzisz, ja nie mam problemu ze sprzedażą swoich samochodów i nie muszę wciskać nikomu-szuka sobie człowiek, rozgląda się za takimi-nie widzę problemu by podjechał, obejrzał, przejechał się-będzie miał rozeznanie jak te samochody wyglądają i jeżdżą...Także nie musisz osobistych wycieczek mi robić, bo mi to lotto :piwo:
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

23 Sie 2013, 10:06

AkuQ napisał(a):Nie pogrążaj się już bo znowu robisz offtop jak w wątku poprzednim, widzisz znowu robisz podjazdy osobiste jak tam gdy skończyły Ci się argumenty, a po prostu pisałeś o czymś gdzie nawet nie umiałeś nazwać zgrywając specjalistę, jak już zostałeś przyparty do ściany to opłotkami zacząłeś wycofywać się

Nie zacząłem się wycofywać, nie przyparłeś mnie do muru tylko nie miałem o czym z Tobą polemizować, bo jeżeli specjaliści z materii sprzęgieł mówia co innego a Ty mówisz co innego to chyba nie sądzisz że dalsza dykusja ma jakiś sens. Twoja wiedza o dwumasie wygląda tak samo jak teoretyzowanie na temat turbosprężarki gdzie znowu coś Ci dzwoni tylko nie wiesz gdzie...
A do tego dochodzi jeszcze zmienność Twoich poglądów bardzo podobna do zmienności geometrii łopatek w turbince :ok: czyli wszystko ok. aż się popsuje :D
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Toyota silniki 3S-GE / GTE
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dostępność, dobry potencjał do tuningu, duży dostęp do części zamiennych. Klasyczne jednostki 3S-GE / GTE powstały zgodnie z tradycyjnym podejściem do sztuki ...

23 Sie 2013, 10:44

szybki napisał(a):Nie zacząłem się wycofywać, nie przyparłeś mnie do muru tylko nie miałem o czym z Tobą polemizować, bo jeżeli specjaliści z materii sprzęgieł mówia co innego a Ty mówisz co innego to chyba nie sądzisz że dalsza dykusja ma jakiś sens.

Tak jak Ci napisałem-w temacie diesli nie wiesz nic...nie zasłaniaj się teraz specjalistami od sprzęgieł tylko tym co Ty specjalisto napisałeś i bierz odpowiedzialność za swoje słowa bo ktoś kto czyta może pomyśleć że to prawda. Wiedza z internetu niestety na niewiele się zdaje jeśli czegoś nawet nie widziałeś, to potem właśnie wychodzi że mieszasz nazewnictwo, odsyłasz do Radzikowskiego, itd bo jest to Twoja obrona na Twoją niewiedzę-czasami lepiej się nie odzywać niż filozofować-tam przyfilozofowałeś-nie wyszło, teraz próbujesz odwrócić kota ogonem. Ja w przeciwieństwie do Ciebie miałem kilka diesli w dłuższym użytkowaniu, więc moja wiedza nie wynika z googla i z Auto Świata. Dziękuję -do widzenia, chcesz podyskutować dalej-załóż nowy wątek, przykre jedynie jest to, że nie dociera do Ciebie, że się nie znasz a próbujesz przenieść swoją frustrację na ścieżki osobistych podjazdów, ale nie jesteś jedyny co tak tu reaguje na wskazanie niedociągnięć.
AkuQ
Aktywny

23 Sie 2013, 10:57

AkuQ napisał(a):to potem właśnie wychodzi że mieszasz nazewnictwo,

No i wyszło co na szczęście zauważyłem i nikogo to nie kosztowało
AkuQ napisał(a):czasami lepiej się nie odzywać niż filozofować-tam przyfilozofowałeś-nie wyszło, teraz próbujesz odwrócić kota ogonem

Szkoda że nie zuważyłeś że to z Tobą ludzie nie chcą polemizować jak wciskasz auta poflotowe tańsze o 10k albo polecasz diesla jako tańsze rozwiązanie od benzyny.
AkuQ napisał(a):próbujesz przenieść swoją frustrację na ścieżki osobistych podjazdów,

Ale ja osobiście nic nie mam do Ciebie, jakis czas temu stwierdziłem że uprawiasz auto reklamę zakrzywiając rzeczywistośc w zależności od tematu gdzie już nawet nie zaprzeczasz innym tylko sam sobie.
szybki
Moderator - Tuning

23 Sie 2013, 11:26

szybki napisał(a):No i wyszło co na szczęście zauważyłem i nikogo to nie kosztowało

Ty zauważyłeś? :lol: bardzo ciekawe...

szybki napisał(a):Szkoda że nie zuważyłeś że to z Tobą ludzie nie chcą polemizować jak wciskasz auta poflotowe tańsze o 10k albo polecasz diesla jako tańsze rozwiązanie od benzyny.

Wciskam? 8) Misiu pysiu kochany-co można komuś wcisnąć przez internet?Chyba tylko to że nie odróżnia się sprzęgła od koła zamachowego :D O poflotówkach pisałem 500 razy że mają + i - ze względu na minusy są tańsze. A czy diesel jest tańszym rozwiązaniem od benzyny-też już napisałem, gdyby było inaczej, cały tabor na świecie jeździłby benzynami (nie ważne czy osobówka,bus czy tir). Widzisz-ja jeżdżę dieslem, bo sporo jeżdżę i dlatego że jest taniej, Ty jeździsz Lexem z masażami po mieście a starą toyotę w gazie bierzesz w trasy bo jazda na benzynie wychodzi drogo 8)

szybki napisał(a):Ale ja osobiście nic nie mam do Ciebie, jakis czas temu stwierdziłem że uprawiasz auto reklamę zakrzywiając rzeczywistośc w zależności od tematu gdzie już nawet nie zaprzeczasz innym tylko sam sobie.

Proszę pokaż mi konkretne fakty gdzie sobie zaprzeczyłem?Co do autoreklamy, hmm...sprzedaję samochody w gazie, w benzynie,diesle-więc co-wszystkie mam polecać?A to Twój problem, że widzisz w tym problem. Czytam to czego ludzie oczekują i szukają, jak szuka diesla nie wciskam starego japońca w benzynie jak Ty. Jak człowiek szuka forda w dieslu-dlaczegóż mam mu nie pomóc mając 2 takie?Nie chcę mu wciskać by sprzedać, ale wiem, że jeśli ja mu pomogę-to być może za rok,dwa wróci,albo poleci komuś-Proste?Dla mnie nie ma problemu by o pewnych sprawach rozmawiać wprost, czy poświęcić komuś 30min by sobie zobaczył, czy przejechał się, mnie niewiele to kosztuje.
AkuQ
Aktywny

23 Sie 2013, 13:00

Okiej masz rację, zapędziłeś mnie w róg, w kozi róg :D ...uczynię to co inni wyciszę się w tym temacie:ok:
szybki
Moderator - Tuning

23 Sie 2013, 13:24

Cieszy mnie to bardzo, lepiej późno niż wcale, inni zaskoczyli wcześniej, że nie trzeba Radzikowskiego by wiedzieć co to i jak działa dwumas, oraz że nie wystarczy poczytać AŚ by wypowiadać się w temacie. :mrgreen:

razorr-po weekendzie się umówimy na jakiś konkretny termin.
AkuQ
Aktywny

02 Wrz 2013, 22:36

http://www.ursyncar.pl/page,pro,id,29,idp,329.html

co sądzicie o tym samochodzie?
25000 cena, ale za to samochód z przebiegiem 60000. Komis należy do salonu Forda, więc samochód wydaje się pewny... ale cena troche niska jak na ten przebieg.
razorr
Nowicjusz

Auto: Nie mam