Komis truskolasy/Samochody z niemiec

02 Lis 2014, 16:45

Witam, Miał ktoś może styczność z komisem Auto-Renoma w Truskolasach? I drugie moje pytanie czy Niemczech znajdę dobre samochody (u prywaciarzy) i czy opłaca się je sprowadzić ?
simonx10
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 17 10 2014
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Peugeot 307 (rodzinny)
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

02 Lis 2014, 17:28

simonx10 napisał(a):I drugie moje pytanie czy Niemczech znajdę dobre samochody (u prywaciarzy) i czy opłaca się je sprowadzić ?

U prywaciarza znajdziesz ładną sztukę samochodu. A czy opłaca się go sprowadzić to zależy od twojego budżetu.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

02 Lis 2014, 17:33

Budżet to około 13k w sumie do 13k bo chcę zostawić sobie pewien zapas na jakieś drobne naprawy itp. Oczywiscie 13k zł
simonx10
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Lis 2014, 17:42

To już możesz tam rozglądać się za samochodami. Jak co to może jak chcesz auto z niemiec to poszukaj auta po drobnej stłuczce i zrób je w PL bo takie auta bardziej opłaca się ściągać z DE.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

02 Lis 2014, 17:45

Tylko nie wiem jakie auto ściągnę za taką cenę, myślałem o ocativi ale sam nie wiem :(
simonx10
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Lis 2014, 19:04

Ilona tematami zaśmiecisz jeszcze forum? :o
Mój Focus został zakupiony w Truskolasach. Nie pamiętam, czy był to właśnie ten komis alena zakupie wyszedłem bardzo dobrze. Auto było faktycznie bezwypadkowe, licznik nie był "po korekcie" choć po przeczytaniu ogłoszenia takie sprawiał (75k w 3 letnim dieslu z Niemiec :o ). Auto faktycznie było bez wkładu, oprócz opłat. Nadal służy bez ani jednej awarii :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poradnik kupującego #3 - BMW Serii 3 e46 (1998 - 2007)
    Geneza BMW Serii 3 o oznaczeniu producenta e46 w pierwszym roku produkcji oferowano wyłącznie w wersji sedan. Rok później dołączyło do oferty kombi, coupe oraz kabriolet. W 2000 roku zaprezentowano 3 drzwiowego kompakta, ...

03 Lis 2014, 09:00

Kupiłem kiedyś u niego Golfa IV, nie było z nim nigdy żadnych problemów, obecnie jeździ nim mój brat. Zobacz jeszcze inny komis z Truskolas - "El - Mot", prowadzi go brat właściciela Auto - Renomy - mój Tata kupił tam Golfa V 1.9 TDI i jeździ nim bezawaryjnie już 5 rok. Ogólnie uczciwi ludzie, tzn. nie wciskają ludziom szrotów, ale ceny mają wyższe od rynkowych.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

03 Lis 2014, 10:08

Radze unikać autokomisu AN-MAR Siedlce Strzała. Bardzo mocno powypadkowe auta. Wszystko ściągane z Niemiec było mocno rozbite. Przykład Previa wywalona przednia szyba od poduszki, prawy przód po sporej ingerencji blacharza, lewy tylni błotnik szpachli az poza skale miernika.
Silnik mokry od oleju. Zero wspólnego z tym co mówił handlarz.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

03 Lis 2014, 17:48

Ponad 90% aut ściągniętych z Niemiec to auta powypadkowe i z kręconymi licznikami. Znam trochę ludzi, którzy ściągają auta i każdy robi tak samo. Dobre auta za granicą kosztują więcej niż u Nas.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

07 Lut 2015, 18:24

Witam na forum. W styczniu 2015r kupiłem( w Auto - Renoma Truskolasy ), 9-letniego Opla Vectrę C, 1.8 benz. 140KM - sprowadzonego z Niemiec. Auto w pierwszym lakierze (sprawdzone miernikiem), w ogólnie bardzo dobrym stanie. Moje podejrzenie budził przed zakupem niski przebieg jak na 9-letnie auto z Niemiec tj-105 000. Jednak zostałem mile zaskoczony w salonie Opla - na moje życzenie został samochód sprawdzony po nr. VIN. Przeglądy z książki oraz przebiegi się potwierdziły. Ostatni niemiecki przegląd był z grudnia 2013r z przebiegiem 92 000.
Zgadzam się z przedmówcami że , właściciel Auto-Renoma podobnie, jak kilka km dalej brat -prowadzący również sprzedaż samochodów z Niemiec ( El-Mot Truskolasy ), sprzedają samochody trochę drożej ale nie są to auta trefne.
Tak więc auto mam na razie dość krótko ale na razie spisuje się super. Póki co mogę polecić tych dwóch sprzedawców.
rufio307
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1988
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Vectra
Silnik: 1.8 140KM
Rok produkcji: 2006

29 Wrz 2017, 08:16

Niestety stanowczo nie polecam , zakupiłem w tym komisie Passata B6 , za którego Pan chciał dość sporą kwotę ponieważ jak twierdził inni sprzedają złom , u niego jest drożej, ale za to auta są pewne , ponieważ auto po podstawowych oględzinach oceniłem jako warte uwagi , po drobnych negocjacjach zgodziłem się zapłacić za ten egzemplarz kwotę w górnej wartości rynkowej tego auta , Pan sprzedawca nawet sprawdził przy mnie auto czujnikiem lakieru i było wszystko ok.
Niestety auto posiadało wadę ukrytą , której nie udało się wykryć przy zakupie tj. uszkodzony silnik , który wymagał kosztownego remontu , wada wyszła dopiero po zmianie oleju i sprawdzeniu auta na diagnostyce , oraz przejechaniu dłuższej trasy nad morze , samochód brał litr oleju na 1000km i dymił niemiłosiernie , prawdopodobnie musiał być zalany jakimś moto doktorem albo gęstszym olejem , bo nie dymił przy sprawdzeniu u sprzedawcy , niestety nie zwróciłem uwagi na dość mocno osmolony wydech i tutaj mój błąd , dałem się Panu naciągnąć.
Zatem ostrzegam potencjalnych kupujących przed Panem z Auto-renomy z Truskolasów ponieważ można się nieźle naciąć.
Piter82
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 06 2004
Auto: Passat B6
Rok produkcji: 2005