REKLAMA
Witam. Chce kupić samochód jak w temacie. Przeglądam oferty i mózg się lasuje (wszystkie miały 1 właściciela, niski przebieg, same ideały cudd miód malina... a wszystko od handlarzy, mało gdzie jest oferta od prywatnego właściciela). Sporo jeżdżę (miesięcznie około 3 000 km) Szukam samochodu, który współpracuje dobrze z lpg. Szukam wersji Hatchback. Wiem, że za te pieniądze nie mam co oczekiwać cudów ale chciałbym, żeby w miare przyzwoicie palił oraz przyzwoicie tłumił nierówności jezdni, no i oczywiście nie był zbytnio awaryjny - to podstawa.
Moje typy to:
- Opel Astra H III 1.6 115 km - czytałem, że te silniki idealnie współpracują z lpg (jak w tym oplu sie przedstawia regulacja zaworów?)
- Toyota Auris I - podobają mi się ale słyszałem, że te silniki montowane w nich nie bardzo znoszą lpg ( montują lubryfikatory - niektórzy gazownicy mówią ,że to niepotrzebna bzdura i mówią, że dobry gazownik dobierze odpowiednią instalacje gazową)
Jakieś jeszcze propozycje? pomóżcie bo nie bardzo wiem, co wybrać aby być w pełni zadowolony
Pozdrawiam
Michał