Kompakt do 30tyś zł do codziennego użytku przez kobietę

13 Kwi 2017, 15:47

Witam, poszukuję samochodu dla mamy, tak jak w temacie do 30tys. Najlepiej żeby autko było maksymalnie 10 letnie i nie drogie w utrzymaniu. Silnik benzyna, w miarę dynamiczny, Mama oczywiście ubzdurała sobie jakieś piękne bmw,audi czy inne suvy :naughty: , oczywiście takie coś od razu skreślam bo wiem że nie poradzi sobie finansowo z utrzymaniem takiego auta. Sprowadzenie aut z niemiec też nie wchodzi w grę. Rocznie robi max 15tyś km, głównie miasto. Póki co rozglądam się za:
Opel Astra j
Toyota corolla e15 - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Honda VIII
chevrolet cruze
ford focus mk3

Jako że sam na samochodach znam się średnio, wierzę w waszą pomoc :) Z góry dzięki i pozdrawiam.
sondi95
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 08 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 1.6 16v 101KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

13 Kwi 2017, 16:17

VW Golf VI 1,6
Opel Astra H 1,8 ewentualnie J 1,4 turbo
Honda Civic 1,8

generalnie jak dla mnie Focus mk3 to tak kiepsko w tym budżecie.

Suvy? no to raczej nie kompakty ;)
To chyba nie wiem? Nissan Quasqai albo Kia Soul , Suzuki SX-4 Dacia Duster
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

13 Kwi 2017, 16:45

Corolla fajna ale jak dla kobiety to może Auris 1.6 (bardziej kobiecy)
Dalej może Lancia Delta 1.4 T-jet poszukać wersji z dachem panoramicznym - kobiety raczej lubią takie bajery :D
Fiat Bravo 1.4 T-jet
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

13 Kwi 2017, 17:18

Najlepsze rozwiązanie to Fiat PuntoEvo samochód prosty tani w zakupie posiada świetne silniki benzynowe jak i na ropę.Na polskim rynku można kupić taki samochód bez problemu.Jednak gdy chcesz coś w twz. full opcji nawet z panorama dachem czy skórą polecam Fiata Grande Punto.
Pozdrawiam Sport CarsDog :D :oops:
Gdy kupisz na pewno będziesz zadowolony
SportCarsDog
Nowicjusz

Auto: Nie mam

13 Kwi 2017, 18:44

Każde auto powinien na miejscu sprawdzić ktoś, kto się na tym zna, by nie naciąć się na auto powypadkowe.
Zdjęcia tej Corolli kiepskie, ale ja bym zwrócił szczególną uwagę na klapę z tyłu, różnica w szparach widoczna z tych ujęć i maskę - dziwna ta szpara w tym miejscu, szpary powinny być w miarę równe, a nie, że z jednej strony coś odstaje.
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Twizy w Łazienkach Królewskich
    Renault Twizy zostało zaprezentowane przy hipodromie w Łazienkach Królewskich, w czasie finałów zawodów jeździeckich w skokach przez przeszkody. Twizy daje początek nowej epoce pojazdów elektrycznych, ...