Kompaktowy hatchback w benzynie do 30000 zł

23 Lut 2013, 20:32

Witam, poszukuję również auta dla rodziców. Jeżdżony głównie przez mamę do pracy ( 12 km w jedną stronę) oraz 4-5 razy w roku dalsze trasy. Ogólnie rocznie około 20000 km. Jak w tytule poszukuję auta segmentu C, w wersji hatchback z silnikiem benzynowym w przedziale mocy 90-110 KM. Zależałoby mi żeby było to auto pochodzące najlepiej z polskiego salonu i tak mniej więcej z 2009r. z niewielkim, udokumentowanym przebiegiem. Szukam samochodu, który pozbawiony jest najnowocześniejszych rozwiązań tak żeby swobodnie posłużył przez kolejne 5-6 lat bez większych awarii i naładó finansowych. Jednocześnie takiego, w którym spalanie przy spokojnej jeździe nie przekraczałoby 8 litrów. Aktualne auto rodziców to VW Golf 4 z "mega sportowym" silnikiem 1.4 75 KM. Jakie auto spełniające powyższe kryteria moglibyście mi polecic?
maniek1986
Aktywny

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 28 11 2004
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: VW Golf 6, SEAT Leon 3 FR
Silnik: 1.4, 1.4 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

23 Lut 2013, 20:38

Astra III co Ty na to? bardzo przyjemny samochodzik z silnikiem 1.6, można nim jeździć i spokojnie a i zapas mocy lekki ma do wyprzedzania, ogólnie bardzo przyjemne autko. Szukasz trochę nowszego ale jak chcesz mógłbym Ci dać namiary na ładną czarną astrę z 1.6 ale z 2006r. bodajże :)
Gordu
Nowicjusz

23 Lut 2013, 21:19

zdecydowanie najlepsze propozycje to Fiat Bravo, Hyundai i30 i Kia Cee'd. Bardzo porządne auta w dobrej cenie i łatwo znaleźć coś od pierwszego właścieciela. Nie wiem czy jest coś lepszego spełniające Twoje wymagania.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy egzemplarz Toyoty Supry trafi na aukcję
    Nowa Toyota Supra 2020 w wersji produkcyjnej zostanie pokazana światu po raz pierwszy 14 stycznia 2019 roku na targach motoryzacyjnych w Detroit. Pięć dni później zakończy się aukcja pierwszego na amerykańskim rynku ...