Konserwacja podwozia

03 Paź 2008, 23:09

Witam!!!
Zamierzam konserwowac podwozie w aucie i chciałbym się dowiedzieć jak to zrobić. Mam dobrą sprężarkę i pistolet do konserwacji z regulacją.
Chciałbym się dowiedzieć z czym najlepiej wymieszać Bitex do konserwacji przy użyciu pistoletu i ile tego wymieszać z tym bitexem?
Radek08
Nowicjusz

03 Paź 2008, 23:37

Kiedyś widziałem jak blacharz samochodowy mieszał bitex z towotem,dolewał przepalonego oleju ,żeby było płynne,to wszystko rozgrzewał na takiej elktrycznej kuchence z jedną grzałką do momentu aż zaczynało "bulgotać",wlewał do pistoletu i takim "wynalazkiem"konserwował podwozie od spodu i od środka a od środka na tą powłokę kładł folię i dopiero dywaniki. podobno to konserwuje na dożywocie samochodu.
v40
Początkujący

05 Paź 2008, 23:16

A obecnie sa gotowe środki do konserwacji podwożi.Mozna wybrać nawet kolor.
stefan215
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Paź 2008, 11:52

Chyba masz na myśli tzw"baranek" w kolorze białym,szarym i czarnym?
v40
Początkujący

09 Paź 2008, 12:14

Dzięki za podpowiedzi!!!
Podjąłem się tej konserwacji i nawet nie spodziewałem się że tak dobrze się z tym uwinę. Rozmieszałem benzynę z środkiem do konserwacji wlałem go do pistoletu i działałem. Jednak chyba najlepiej jest mieszać benzynę z środkiem do konserwacji niż z ropą, ponieważ benzyna najszybciej wyparowuje a ropa zanim by się ulotniła to długo trzeba by było czekać!!!!
Pozdrawiam!!!!! i dziękuje za powyższe informacje związane z konserwacją!!!!!!! :wink:
Radek08
Nowicjusz

25 Lut 2009, 21:58

Witam,

Właśnie kupiłem samochód, mazda 3 2007rok z USA i jest bardzo słabo zakonserwowany. Zastanawiam się czy zrobić konserwacje samemu czy w jakimś profesjonalnym zakładzie. Czy mógłby mi ktoś polecić jakiś zakład, który sie tym trudni, w Krakowie lub okolicy.
zibi789
Nowicjusz

27 Lut 2009, 20:02

Kryspinów kolego!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)