Kontrolka Airbag i Stop

29 Lis 2016, 09:27

Witam koledzy , mam nadzieje że mi wyjaśnicie o co chodzi i czy to jest niebezpieczne?

Wiedź dziś ranu , dziej jak co dzień, jadę do pracy więc idę szybciej se nagrzać samochód, a tu tak przekręcam kluczyk wszystkie kontroli się zapalają normalne i za chwile gaśnie , zapala się kontrolka właśnie Airbag i Stop i zaraz gaśnie, oczywiście odłączyłem akumulator , podłączyłem i wszystko ok . Pomóżcie proszę o co chodzi pierwszy raz tak mam ze Airbag i Stop razem
Rino48
Nowicjusz

Auto: Peugeot 206 SW
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna

29 Lis 2016, 14:04

Z tego co piszesz to wychodzi że jest wszystko normalnie te kontrolki powinny się zapalić podczas uruchamiania samochodu (po przekręceniu kluczyka do pozycji zapłonu) i zgasnąć po chwili (jak jest wszystko ok).
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

30 Lis 2016, 13:52

Kolego gaśnie samochód nie kontrolki , kontrolki po zgaśnięciu samochodu airbag i stopu paliły się cały czas tylko te dwie kontrolki i samochód już nie odpalisz o to mi chodzi i pytanie co to znaczy, co może być, czy to jest niebezpieczne ?
Rino48
Nowicjusz

Auto: Peugeot 206 SW
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna

30 Lis 2016, 16:00

Podłączyć pod komputer i sprawdzić błędy. Nic innego nikt tu nie wymyśli. Jedynie co, to możesz sprawdzić wtyczki z airbagu, ale nie wiem, czy dasz radę, bo to nie takie proste. Myślę, że najlepszą opcją będzie komputer i będzie wszystko jasne.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000