Kontrolka auto z kluczem

05 Wrz 2016, 14:01

Witam.Mam pewien problem od dłuższego czasu świeci mi kontrolka auto z kluczem zawsze zapala sie gdy przekrocze 80 km/h i swieci az do zgaszenia silnika ..co to moze oznaczac
ktos mi kiedys powiedzial ze to jest cos ze spalinami ze auto straci kiedys moc moze to byc prawda ??
jest to auto Opel astra H Combi 1.9
LokoMoto
Obserwowany

Auto: Opel Astra H Combi
Paliwo: Diesel
  • 05 Wrz 2016, 20:44

Witamy. Aby zweryfikować usterkę i bezpiecznie dalej podróżować należy wykonać diagnozę komputerową i na tej podstawie naprawić auto.
    AutoConrad
    Aktywny

Miejscowość: Warszawa
    Auto: różne marki

30 Wrz 2016, 13:29

Oczywiście najlepiej diagnoza komputerowa i będziesz wiedział w czym dokładnie problem po błędach. Tu masz podobny problem check-engine-opel-corsa-c-podczas-szybkiej-jazdy-120-km-h-vt95914.htm u Ciebie również może być taka przyczyna.
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zdejmij nogę z gazu i zobacz więcej...
      Nadmierna prędkość grozi nie tylko otrzymaniem mandatu. Warto wiedzieć, że zbyt szybka jazda daje kierowcy mniej czasu na reakcję, a także ogranicza jego pole widzenia. Statystycznie z powodu nadmiernej prędkości każdego ...
      Samochodem na narty - o czym trzeba pamiętać?
      Rozpoczął się okres ferii zimowych, a tym samym rodzinnych wyjazdów na narty. Jeżeli taka podróż ma odbyć się samochodem, warto zastanowić się nad sposobem przetransportowania nart, a także przygotować się do ...