Kontrolka otwartych tylnych drzwi VW OES - SAMOCHÓD JEST DWUDRZWIOWY!

14 Kwi 2020, 11:32

Witam wszystkich!
Mam problem z VW EOS.
Wyświetlacz w VW Eos pokazuje otwarte tylne drzwi w samochodzie dwudrzwiowym ,czyli tylnych drzwi niema w ogóle.
Diagnostyka nie pokazuje żadnego błędu. Wygląda na to, że CAN dostaje jakąś informację o otwartych drzwiach, tylko nie rozumiem skąd...?
Czy ktoś może pomóc?
MarkusOstrava
Nowicjusz

14 Kwi 2020, 11:40

A masz kontrolkę od klapy bagażnika która wyświetla się osobno? Pytanie czy ona działa poprawnie?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

14 Kwi 2020, 11:52

Tak. Wyświetlacz pokazuje schemat blokowy samochodu z lotu ptaka. Po otwarciu maski silnika pojawia się sygnalizacja otwartej klapy. Analogicznie w przypadku bagażnika jest to samo.
Lewe i prawe drzwi również działają poprawnie. Dowiedziałem się, że wyświetlacz jest uniwersalny z modeli samochodów dwu i więcej drzwiowych. Więc pojawił się jakiś sygnał otwartych nieistniejących drzwi.
Odpowiadając jeszcze raz, klapa bagażnika pokazuje się prawidłowo jako otwartą i zamkniętą klapę.
MarkusOstrava
Nowicjusz

14 Kwi 2020, 11:52

P.S. dzięki za szybką reakcję. Jestem tutaj nowy ;)
MarkusOstrava
Nowicjusz

30 Mar 2021, 15:35

Witam, jaka była przyczyna tej kontrolki ?? Mam ten sam problem.
ManiekManiek
Obserwowany

06 Mar 2022, 23:28

Witam.Czy ktoś poradził sobie z tym problemem otwartych drzwi ?
warszawa1989
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Najbardziej niebezpiecznie… na prostej drodze?
    Najwięcej wypadków ma miejsce nie na zakrętach czy skrzyżowaniach, ale na prostej drodze. Co takiego ma w sobie jazda prostymi odcinkami, że kierowcy tracą rozsądek i zaczynają łamać przepisy? Jazda prostą drogą wydaje ...