Kontrolka otwartych tylnych drzwi VW OES - SAMOCHÓD JEST DWUDRZWIOWY!

14 Kwi 2020, 12:32

Witam wszystkich!
Mam problem z VW EOS.
Wyświetlacz w VW Eos pokazuje otwarte tylne drzwi w samochodzie dwudrzwiowym ,czyli tylnych drzwi niema w ogóle.
Diagnostyka nie pokazuje żadnego błędu. Wygląda na to, że CAN dostaje jakąś informację o otwartych drzwiach, tylko nie rozumiem skąd...?
Czy ktoś może pomóc?
MarkusOstrava
Nowicjusz

14 Kwi 2020, 12:40

A masz kontrolkę od klapy bagażnika która wyświetla się osobno? Pytanie czy ona działa poprawnie?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

14 Kwi 2020, 12:52

Tak. Wyświetlacz pokazuje schemat blokowy samochodu z lotu ptaka. Po otwarciu maski silnika pojawia się sygnalizacja otwartej klapy. Analogicznie w przypadku bagażnika jest to samo.
Lewe i prawe drzwi również działają poprawnie. Dowiedziałem się, że wyświetlacz jest uniwersalny z modeli samochodów dwu i więcej drzwiowych. Więc pojawił się jakiś sygnał otwartych nieistniejących drzwi.
Odpowiadając jeszcze raz, klapa bagażnika pokazuje się prawidłowo jako otwartą i zamkniętą klapę.
MarkusOstrava
Nowicjusz

14 Kwi 2020, 12:52

P.S. dzięki za szybką reakcję. Jestem tutaj nowy ;)
MarkusOstrava
Nowicjusz

30 Mar 2021, 16:35

Witam, jaka była przyczyna tej kontrolki ?? Mam ten sam problem.
ManiekManiek
Obserwowany

07 Mar 2022, 00:28

Witam.Czy ktoś poradził sobie z tym problemem otwartych drzwi ?
warszawa1989
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bieżnikowanie opon - nie tylko w czasie kryzysu
    Rok 2011 był dla polskich bieżnikowni bardzo dobry. Wszystkie zakłady bieżnikujące opony odczuły zwiększony popyt na opony bieżnikowane zwłaszcza w drugiej połowie roku. Tendencja wzrostowa widoczna też była w pierwszych ...