REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To normalne, Ja myślałem że z dnia na dzień tak spada. Pamiętaj że oprócz poboru prądu jest jeszcze coś takiego jak samo rozładowania które jest większe przy niższych temperaturach no i mając to na uwadze masz tesz mniejsza sprawność im niższa ta temperatura.monoblock napisał(a):nie jeżdżę na krótkich trasach tylko ze jak zostawie na tydzien to napiecie bardzo spada dlaczego?
Bo nie jest już sprawny w 100%monoblock napisał(a):dlaczego mimo naladowania nie trzyma tych 12,6V np?
Z tego co się orientuję to nie są złe wartości więc nie masz się czym przejmować.monoblock napisał(a):przy odpalaniu napięcie spada do 10V a jak bylo cieplej to spadalo do 11V
Może jest zły akumulator dobrany do instalacji w samochodzie? Co to za auto i co to dokładnie za akumulator.monoblock napisał(a):Ale on ma rok i kosztował 800zl i dlaczego nie jest sprawny jak nie korzystałem z niego intensywnie?
To bardzo dobre wartości i aż ciężko uwierzyć że po kilku dniach w zimie w podłączonym samochodzie jest takie napięcie.monoblock napisał(a):W innym aucie gdzie jest zwykły aku to normalnie po kilku dniach pokazuje 12.8v rano i to przy mrozie
monoblock napisał(a):po sprawdzeniu 80% SOH, 20% SOT (doladowac!) napiecie 12,1v, rozruch 10,2V
ladowanie auta jest w normie 14,4-14,6V
Rokiko napisał(a):Pokazuje Ci, że masz w 20% zużyty akumulator ale te pomiary też zależą od jego stanu naładowania itd.
monoblock napisał(a):przy odpalaniu napięcie spada do 10V a jak bylo cieplej to spadalo do 11V
monoblock napisał(a):sprawdzalem pobór 0.02 A
monoblock napisał(a):A a jednak po nocy akumulator ma napięcie 12.1V jak postoi tydzien, dwa to spada do 11,7-11,8V jednak auto odpala
monoblock napisał(a):Ale on ma rok i kosztował 800zl
monoblock napisał(a):W innym aucie gdzie jest zwykły aku to normalnie po kilku dniach pokazuje 12.8v rano i to przy mrozie
Rokiko napisał(a):Może jest zły akumulator dobrany do instalacji w samochodzie?