Kontrolka Panda

18 Lut 2010, 13:02

Od niedawna świeci mi się kontrolka taka żółta silnika. Na samy początku jak się zapalała samochód jechał normalnie jednak po jakimś czasie (nie zawsze) zaczyna go dusić szarpać. Na luzie strasznie nim trzęsie tak jak by miał zaraz zgasnąć. Zdarza się to bardzo sporadycznie na jakieś 8 zapaleń tej kontrolki 2 razy takie coś się działo.
Byłem u mechanika chciałem podłączyć pod komputer ale on powiedział że to jest marnowanie pieniędzy i dał mi nr. do jakiegoś elektryka samochodowego.
Jednak chciał bym mieć jakąś mniej więcej wiedzę co to by mogło być i na jakie koszta się szykować.

Za wszelkie rady dziękuje.

a zapomniałem samochód Fiat Panda 1.1 rok 2003

Zdjęcie
Ostatnio edytowany przez Andrzej1111, 18 Lut 2010, 14:07, edytowano w sumie 1 raz
Andrzej1111
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • 19 Lut 2010, 21:36

właśnie chodzi o to że nie zauważyłem powiększonego spalania.
    Podjadę w poniedziałek do elektryka i napisze co padło może komuś sie przyda na przyszłość.
    Andrzej1111
    Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

20 Lut 2010, 09:20

...a elektryk wyśle cię spowrotem do mechanika. Chyba, że będzie miał komputer, żeby się podłączyć....
    Pojedz do innego mechanika i niech odczyta jaki błąd wyskoczył. wtedy będziesz wiedział co naprawiać.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MINI by PUMA - Dynamiczny styl jazdy i sportowa moda
      Producent samochodów, firma MINI, oraz lifestylowa marka odzieżowa PUMA podpisały umowę partnerską zacieśniającą ich kilkuletnią współpracę. Umowa ta stanowi połączenie sił dwóch innowacyjnych marek-ikon, ...
      Na obcej drodze w okresie Wakacyjnym
      Okres wakacji to czas wielkich wyjazdów. Często przygotowania do nich trwają cały rok, a czasami decyzja o kierunku wyprawy podejmowana jest spontanicznie i w ostatniej chwili. Przed każdą podróżą musimy jednak ...