REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ineedl napisał(a):No a sprzęgła firm o których mówiłeś, podałeś cenę 200 zł więc powiedzmy że ok. 50 zł droższe o tych chińskich więc one będą o wiele lepsze skoro cenowo się bardzo nie różnią?
yeti65 napisał(a):ineedl napisał(a):No a sprzęgła firm o których mówiłeś, podałeś cenę 200 zł więc powiedzmy że ok. 50 zł droższe o tych chińskich więc one będą o wiele lepsze skoro cenowo się bardzo nie różnią?
Skoro dla Ciebie to niewielka (33%) różnica, to po co w ogóle patrzysz na te najtańszeTa różnica nie bierze się znikąd. W tych najtańszych produktach MUSI być coś gorszego-materiały, pracownicy, kontrola jakości.
Markowi producenci, swoją strategię opierają na renomie i zaufaniu, te najtańsze wyłącznie na niskiej cenie.
Ale oczywiście wybór należy do Ciebie.
Jest nawet takie powiedzenie-
"Jestem biedny, nie stać mnie na kupowanie szajsu".
ineedl napisał(a):nie ma sensu wydawania pieniędzy na najlepsze sprzęgło ponieważ nie planuje matizem zbyt długo jeździć, jeszcze max do końca listopada więc lepiej wybrać jakieś budżetowe prawda?
yeti65 napisał(a): Bo nie ma co się łudzić, że odzyskasz to przy odsprzedaży auta
yeti65 napisał(a):Ale w takim przypadku, czy w ogóle jest sens pakować jakąkolwiek kasę w to auto
yeti65 napisał(a):W tym przypadku trudno o dobre rozwiązanie. Jeżeli wymienisz to sprzęgło, to pasowałoby pojeździć trochę dłużej. Tylko zawsze jest ryzyko, że zaraz posypie się co innego.Tu już sam musisz zdecydować. Co do samego sprzęgła, to już chyba lepsze będzie to z drugiego linku-Polski producent.
Tylko czy ten producent naprawdę robi to w Polsce, czy tylko daje swoje logo na Chiński produkt![]()
Ja na Twoim miejscu zrobiłbym tak-Jeżeli auto jest w dobrym stanie, tak jak piszesz, to wymieniłbym sprzęgło na markowe i jeździłbym jeszcze z rok, żeby dozbierać do 10tys.
Skoro popsikał przy samym pedale a dalej słyszysz skrzypienie to raczej powinno ono dochodzić z innego miejsca. WD-40 pozwala na zlikwidowanie takich objawów na dłuższą chwilę i zaraz po psiknięciu powinny ustać jeżeli trafiło się w miejsce problemu.ineedl napisał(a):No ale pedał skrzypi dalej, powiedziałbym że głośniej niż wcześniej, trochę chodzi lżej
ineedl napisał(a):No a skoro są wyrobione to mogę bez obaw narazie jeździć ? Nie mogę sobie pozwolić żeby teraz nie mieć sprawnego auta.