REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
dzida napisał(a):Oleje to loteria, bo zależy co kto wleje (nie jak ja po 100zł/l do skrzyni), dlatego zaokrągliłem do 300zł ale myślę, że przy większych silnikach będę musiał to sprawdzić. Świece sprawdzałem w Mercedesie, bo w pozostałej dwójce miałem pewność
Killaz napisał(a): Ja czekam na podsumowanie limuzyn z V8 do 25 tys. zł, czyli mam na myśli GSa, E-klasę i 5-tkę, bo tutaj może porobić się ciekawie a nie oszukujmy się, kto by nie chciał mieć takiego potwora w garażu, choćby po to, żeby dźwięku silnika posłuchać?
959 napisał(a):Wydaje mi sie, ze ktos tu na forum wrzucal jakies w210 kombi V8 z dziennikiem kosztow, o ile mnie pamiec nie zawodzi to poza paliwem i czesciami eksploatacyjnymi nic nie bylo.
zważywszy na to, że beemki i Mietki to marzenia polaków, którzy nagle budzą się z ręką w nocniku i myślą, że nie stać ich na utrzymanie auta i oddają do żyda to powyższe stwierdzenie zdaje się mieć sens. Inna sprawa, że nadal większość naszych rodaków żyje w przeświadczeniu "trwałe, to nie serwisuję"959 napisał(a):Pewnie lexus tani, niemiec drogi
Killaz napisał(a):Ja czekam na podsumowanie limuzyn z V8 do 25 tys. zł, czyli mam na myśli GSa, E-klasę i 5-tkę, bo tutaj może porobić się ciekawie a nie oszukujmy się, kto by nie chciał mieć takiego potwora w garażu, choćby po to, żeby dźwięku silnika posłuchać?
I to może jeszcze lepiej pokazać kunszt japońskiej motoryzacji z tamtych lat - o ile nad GS'em myślę dość poważnie, czytam fora i opinie użytkowników, tak do MB czy BMW bałbym się podejść bez posiadania dwukrotności sumy przeznaczonej na auto z tym, że przeznaczyłbym ją na naprawy i remonty
mogę pakować ceny nowych dwumasów (od tego jest ten pilotażowy temat aby to ustalić) ale czy wtedy sprawiedliwe nie będzie, że pakuje się regenerowane wtryski i turbiny, a w benzyniakch awarie dwumasów nie występują praktycznie? Co z DPFami - tutaj miało być ok. 1500zł na regenerację lub wycięcie jak kto woli? Trochę to dla diesli będzie drogo jak wpakuje nowe części.
Kusza napisał(a):A może podaj dwie ceny na częściach nowych i np. w nawiasie na regenerowanych.