Samochód do 30 000 PLN

06 Sie 2016, 21:08

Cześć, witajcie , hej!

Poszukuje jakiegoś fajnego autka do jazdy po mieście i w trasy (musi być w miarę uniwersalne). Autko musi być 2+1, więc najlepiej ISOFIX z tyłu i dość duży bagażnik na wózek i inne pierdoły dla dziecka.
Aktualnie mieszkam w Gdańsku więc całe pomorskie i kujawsko pomorskie wchodzi w grę, ale dla fajnego autka jestem w stanie pojechać przez Polskę.

Z technicznego punktu widzenia jeżdzone będzie głównie w mieście ale często wyjeżdzamy również w trasy (do 300 km) więc jakiś komfort musi być - nie chce auta małego.

Jeżeli miałbym określić moje gusta to preferuje kolory ciemne - czarny,granatowy itp. ale naprawdę jest to bez większego znaczenia dla fajnego autka. Z tego co mi wiadomo, ciężko jest w Polsce dostać fajne Audi lub BMW więc te marki bym raczej omijał, no chyba ,że ktoś ma inne zdanie i jest w stanie coś fajnego polecić. Biorąc pod uwagę , to że miewają miesiące gdzie dziennie nie jeżdzę więcej niż 15 km, diesel raczej nie wchodzi w grę.
cls669
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 02 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Peugeot 206 S16
Silnik: 2000
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawdzić normę emisji spalin?
    Jak można sprawdzić normę emisji spalin EURO? Nie widzę takiej informacji w dowodzie rejestracyjnym, ani karcie pojazdu. Są jakieś strony, gdzie można byłoby to sprawdzić np. po nr VIN?