Koszyk części: BMW 320i / Lexus IS 200 / Mercedes C200

04 Sie 2016, 20:36

mike napisał(a):I tak będzie " łeeee, człowieku, co ty żeś tutaj wstawił jakieś tysiunc pińcet?! szwagier rok temu kupił zestaw firmy Ping Pong za pińcet zrobił już 12k na nich i zadowolony" :mrgreen:

I tak sądzę że będą ludzie którzy nie uwierzą w te tabelki chociażby dlatego że one nie wyglądają tak jak mają wpajane od 50lat.
Dzisiaj byłem na Podlasiu w warsztacie samochodowym przy stodole których jest multum jak popatrzyłem co wyprawiają mechanicy, co mówią to naprawdę można przeżegnać się nogą a potem paść na zawał...
Już nie wspomnę że byłem w sprawie LT35 2,4 PB, zebrało się konsylium 5ciu Panów i filozofia czemu to nie jest tdi ... Masakra...
Oczywiście przyuważyłem opakowania po olejach lotos mineral a robili coś przy kilku letnim yarisie... jest ogólnie lipa... :bored:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

04 Sie 2016, 20:39

Z tymi olejami to wogóle komedia jest w śród tych znafffców :D Byle silnik miał 100tys. przelotu to już laliby albo półsyntetyk albo mineral :lol:
Dlatego ja zawsze przyjeżdżam ze swoimi gratami jak mam planowane naprawy i wiem co się zepsuło :yes:

mike łączniku - to jak z tym działem? :sly:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

05 Sie 2016, 23:00

szybki napisał(a):Ja w odróżnieniu od teoretyków zapraszam Cię przejedziesz się gs mk2 3uz-fe w dwóch konfiguracjach (2auta) a potem pojedziemy do kolegi ma gs300 oraz jest fanem MB i ma CLK 4,3 V8 opowie Ci wszystko z detalami.

K**wa Szybki, boję się do ciebie jechać bo w drodze powrotnej sprzedam Accorda, wezmę pożyczkę i tego samego dnia zajadę do Niemcowni po GSa :lol:

Ale spokojnie, jak nadejdzie odpowiednia chwila i $$$ to nie omieszkam się odezwać, zarówno w sprawie przymiarki do auta jak i samego zakupu.
Z niepokojem myślę o ewentualnej zmianie auta - wszystkie nowsze auta są dla mnie wizją skarbonki bez dna. E60 mi się bardzo podobało, ale jak poczytałem to bardzo szybko mi przeszło. Tak więc jakbym miał kupować auto nowsze, to albo faktycznie nowe - z salonu, ale wtedy i tak bym zawędrował do Hondy, albo jakiegoś Fiata, bo mam wrażenie, że
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

06 Sie 2016, 17:07

Dział powstał także ten temat chyba do zamknięcia - chyba, że będzie do luźniej rozmowy :D

przykladowe-koszty-utrzymania-wybranych-modeli-vf557.htm
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

06 Sie 2016, 18:12

dzida napisał(a):Swoją drogą intercars jest strasznie drogi, bo iparts ma wszystko tańsze co patrze :?

W intercars trzeba do cen rabat doliczać od razu.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

06 Sie 2016, 18:52

głównie wszystko wpisane mam z iparts ale dobrze wiedzieć :)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Y400 - nowy model flagowego SUV-a
    SsangYong odsłonił nazwę oraz pokazał wygląd zewnętrzny oraz wewnętrzny modelu Y400. Opracowywany przez SsangYonga nowy model flagowego SUV-a znany był pod nazwą projektową "Y400". Firma zdecydowała się nadać nowemu samochodowi ...