Krzywe parkowanie - kolizja

03 Paź 2012, 18:20

Witam.
Parkując prostopadle na parkingu wzdłuż drogi, wjechałem odrobinę krzywo i lewy tylni róg samochodu znajdował się na linii. Chciałem się poprawić i stanąć równo ale zanim udało mi się to zrobić samochód po lewej zaczął wyjeżdżać i zahaczył o mój zderzak. Powiedziałem mu to, zaparkował kawałek dalej, popatrzył i powiedział że stoję na linii, moja wina i odjechał. Spisałem nr rejestracyjny, zgłosiłem sprawę na policję.
Mam więc pytanie. Czy policja może uznać że do zdarzenia doszło z mojej winy?
Czesiek91
Nowicjusz

04 Paź 2012, 10:49

Jakie uszkodzenia są ? Dlaczego odjechał?? Policja była ?? Napisz konkretnie, bo nic nie wiadomo ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

04 Paź 2012, 17:34

Mocno zarysowany zderzak. Odjechał ponieważ powiedział że to moja wina bo stanąłem na linii i to nie jego problem. Na policję zadzwoniłem, poprosili żebym podjechał pod komisariat (300 m dalej) tam policjanci zrobili zdjęcie uszkodzeń, spisali moje dane i zeznanie. Chodzi mi o to czy ze względu na to że nie zaparkowałem idealnie na miejscu policja może uznać mnie za winnego tego zdarzenia?
Czesiek91
Nowicjusz

04 Paź 2012, 21:40

A Twój pojazd był ciągle w ruchu? Napisz dokładnie jak to wyglądało.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost
    Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost rozwija moc 318 KM (o 46 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 740 Nm (w zakresie 1800-2800 obr./min., o 90 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Charakterystykę ...