Która firma AC wypłacalna

25 Kwi 2019, 15:59

Witam chce wykupic AC tylko chce zapytać o opinie która TU jest wypłacalne i nie zaniża odszkodowań mam dwie Warta czy Compensa która lepsza?
knapik
Początkujący

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 17 01 1980
Auto: renault megane

05 Cze 2019, 13:36

Jeżeli miałbym wybierać z tych dwóch to pewnie była by to ta pierwsza czyli Warta. Ogólnie wszystkie firmy są wypłacalne problemem największym jest wyliczenie odpowiedniej sumy za szkodę pojazdu a tu już w różnych TU bywa różnie i rozpiętość między jednym TU a drugim TU może być bardzo znacząca.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Gru 2019, 16:21

PZU czy Warta HDI OC i AC ? Na Allianz I Proama psioczą że nie brać... Po tym wszystkim przy aucie z 2013 wybieram stałą kwotę / zmienną ( tu nie wiem do końca może jednak zmienną ), ASO ( bo mechanicy piszą o złym dopasowaniu zamienników i ich trwałości mimo 3letnich gwarancji na nie jak w Proama u partnerów chyba, że partner ale oryginalne części), brak amortyzacji, brak wkładu własnego, szyby, nnw, assistance z zagranicą, auto zastępcze i Auto Ochrona Sumy Ubezpieczenia (suma ubezpieczenia nie ulega pomniejszeniu o każde wypłacone odszkodowanie). Poprawcie mnie jeśli się mylę i pomóżcie z wyborem. Dzięki!
kamolinka1
Nowicjusz

Zdjęcia: 0