Którą mazde wybrać

20 Lut 2020, 21:03

Witam mam na oku 4 Mazdy 6, 3 generacji prosiłbym o wstępną ocenę tych egzemplarzy

1.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... C5GfC.html tego oglądałem dzisiaj i wygląda ok poza dwoma czy trzema ryskami

Reszty nie oglądałem

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... 5dbe1fee01

3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... 5dbe1fee01

4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... 042ee88948 ten wiem, że długo stoi ale w sumie nie wiem czemu

I moje pytania są takie czy któraś z tych mazd jest coś warta?
Byłaby to moja pierwsza przygoda z mazdą póki co jeżdżę VW bora 1.9, czy nie byłby to strzał w stopę na taką przesiadkę?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :) Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
MuflonIX
Nowicjusz

24 Lut 2020, 14:34

Niestety linki nie działają ale jeżeli chodzi o III generację to najlepszy rozwiązaniem będą tu silniki benzynowe 2,5 których sporo jest w autach z rynku USA sprowadzonych do naszego kraju lub Skyactiv-G 2.0 w których jedynym problemem który się pojawiał to wyciek oleju z pod pokrywy zaworów ale z tym można sobie poradzić :) Ogólne fajne samochody z wyglądu i komfort odpowiedni podczas podróży. Minusem jednak jest cienka powłoka lakieru i słabe zabezpieczenie antykorozyjne (to warto wykonać we własnym zakresie). A największym minusem jest bardzo duża popularność tego modelu wśród złodziei ;/

Jaki masz budżet na tą Mazdę?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

24 Lut 2020, 15:55

Około 50 tys, 60 max, jedną się niedawno przejechałem 2.0 165km i się zakochałem, a byłem sceptycznie nastawiony ze względu na opinie na innych forach po przesiadce z jakiegoś auta z turbo na wolnossącą mazde. Ale po tej jeździe jestem spragniony takiego auta :D

Jeszcze mam na oku Hyundai-a i40 2.0 i tu będę miał ciężki wybór :D

Napisałeś o wyciekach oleju, w jak dużym stopniu to się dzieje (w sensie jak dużo oleju wylawa) i jak temu zapobiec :)
MuflonIX
Nowicjusz

24 Lut 2020, 18:51

Cichy77 napisał(a): jedynym problemem który się pojawiał to wyciek oleju z pod pokrywy zaworów ale z tym można sobie poradzić

MuflonIX napisał(a):Napisałeś o wyciekach oleju, w jak dużym stopniu to się dzieje (w sensie jak dużo oleju wylawa) i jak temu zapobiec

Wymienić uszczelkę, która kosztuje noooo jakieś 5 dyszek.
Ciężko wpisać w szukajkę?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gniazdo, wtyczka OBDII - opis pinów
    Co to jest gniazdo OBDII i co oznaczają poszczególne piny? OBDII to skrót od angielskiego terminu On-Board Diagnostic level 2. Jest to standard obowiązujący w samochodach i pozwalający na podłączenie urządzenia ...