Mazda 3 1.6 benzyna

19 Cze 2020, 21:17

Witam własnie szukam swojego pierwszego samochodu, budżet to 10 tyś. w tym oplaty (sam oplacam oc) mój wybór padł na Mazde 3 1.6 w benzynie czy może szukać coś mniejszego na początek? Auto będzie służyło do głownie w drodze do pracy 4 km, i raz na jakiś czas na lekko dłuższa drogę do 100 km łącznie.

[link do oferty na Olx wygasł]

Najbardziej wpadło mi w oko ta Mazda.
Ruyuken
Obserwowany

19 Cze 2020, 21:28

Mazda 3 z krzywo złożonym przodem, masz budżet 10k a auto kosztuje 8400. Musisz je zarejestrować (250) i ubezpieczyć. A gdzie budżet na pakiet startowy? Wymianę oleju, filtrów, rozrządu?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

20 Cze 2020, 07:36

Ubezpieczenie to za pół roku planowałem kopic, olej i filtr chciałem wymienić dlatego myślałem ze zmieszczę się w granicach 10 tyś. Co do rozrządu nie miałem pojęcia ze tez murze na starcie wymienić.
Ruyuken
Obserwowany

20 Cze 2020, 08:18

Akurat tam jest łańcuch rozrządu, więc raczej nie będzie trzeba go ruszać. Ale może wyjść coś innego jak to w używanym aucie (zawieszenie, hamulce etc.).
Najważniejsze pytanie to stan blacharki (podłoga, progi), bo może być tak, że za 2 lata auto pójdzie na szrot z powodu rdzy.

A i ubezpieczenie to musisz TERAZ kupić, bo to auto nie ma żadnego (tam jest napisane w ogłoszeniu że jest na miesiąc).
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Coupé – klasyka gatunku
    Kiedy myślimy o samochodzie sportowym, najczęściej do głowy przychodzi nam opływowe coupé. Ale nadwozie tego typu jest tak naprawdę starsze niż motoryzacja. Słowo coupé pochodzi z języka francuskiego, w dosłownym ...