Które auto wybrać ? POMOCY!

26 Sty 2009, 18:41

Jak się natniesz na kiepski okaz bravo,to z warsztatu nie wyjdziesz.Ceny części są wyższe niż do CC.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Sty 2009, 20:05

artur73 a z którym autem tak nie jest??? i nie ważne czy to będzie fiat, mercedes, bmw czy audi... jak trafisz na zarżnięte to warsztat stanie się miejscem parkingowym :P
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Rok produkcji: 2008

26 Sty 2009, 21:21

Taka przypadłośc marki Fiat...oczywiście nie nawali cały silnik czy skrzynia ale upierdliwośc drobnych usterek w tej marce jest powszechnie znana i nie jest to moja pojedyncza opinia.Prawda jest taka,że Fiat w porównaniu do np.Vw nie jest autem trwałym.Porównaj auta z tego samego roku i segmentu...Np.Polo 93 i Uno 93...
Golf III 93 i Tipo 93...
Ceny tych aut przy odsprzdaży dzieli przepaśc w wysokości najmniej 100 procent...Ludzie nie są idiotami i z czegoś to wynika. Z jakosci!
To samo dotyczy Alfy...psują się.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

27 Sty 2009, 14:46

jednak się zdecyduje na golfa kupie tanio jakiegoś trupa za 2 k zł dorzucę do niego na początek jakiś tysiąc i tysiąc zostanie na wszelki wypadek a myślę, że na pół roku takie auto wystarczy... zdecydowałem się wziąść golfa bo jest bezpieczniejszy niz taki fiat CC/Seicento no i zmieszczą się w nim spokojnie 4 osoby a koszty nie sa duzo wieksze wiec... dzieki za pomoc wszystkim :)
jakubz
Nowicjusz

29 Sty 2009, 00:09

a jeszcze jedno pytanie bo ktoś wspominał o suzuki swift to lepiej kupić takie suzuki czy tico jeśli chodzi o części, koszty napraw i spalanie ? bo podobno silniki mają te same :P patrząc się po opiniach w internecie to zdecydowanie ze wszystkich takich mega tanich (i małych) aut wygrywa TICO oraz właśnie SWIFT - chyba jednak wezmę tico.... bo CC to ludzie tak za bardzo nie chwalą :P
jakubz
Nowicjusz

29 Sty 2009, 19:45

a tico lepsze od cc no w 100% :lol: koła od malucha... samochód z tektury :D , jedyny samochód w którym w razie wypadku będziesz miał kierownicę w klatce piersiowej :D (nawet w maluchu skladała się kolumna kierownicy) ... ja nie wiem wogóle jak oni dopuścili tico do użytku na drogę
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jazda na zderzaku - przejaw agresji i braku wyobraźni
    W projekcie nowelizacji ustawy Prawo o ruchu drogowym znalazł się zakaz "jazdy na zderzaku" na autostradach i drogach ekspresowych. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej Jazdy Renault tłumaczą, jakie niebezpieczeństwa wiążą się z agresywnymi ...

29 Sty 2009, 22:48

wiedzialem, ze ladu to ja nie dojde tutaj :D a tak na serio podsumowując:

z fiatow:
-bravo odpada bo za takie pieniądze kupie trupa, który jeszcze dużo pali i będzie się sypał
-seicento w sumie kosztuje zawsze więcej niż CC tylko nie wiadomo dlaczego :X
-punto to samo co w przypadku bravo, trup + wieksze koszty
-pozostaje CC <-----

-swift odpada ze wzgledu na wieksze koszty utrzymania

-pozostaje tico ale przeraza mnie ta kierownica w mojej klacie i troche sie boje :P

-jakby nie było zostaje jeszcze ten nieszczęsny golf 3 do, którego mnie i tak ciągnie nawet gdybym miał go naprawiać co 2 dni :P

nie wiem czy wziąść CC czy Golfa.... ale chyba zadecyduje przypadek, które mi wpadnie pierwsze w łapy to łykne :P
jakubz
Nowicjusz

30 Sty 2009, 00:50

A ja chyba wymyśliłem rozwiązanie i nawet chyba nie będzie ono najgorsze mianowicie skode felicje kupisz za taką kasę już niezłą i ibize II z pierwszych lat produkcji czyli 1993/96 lub coś lepszego od tico a za razem większego od cc mianowicie matiza :)
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika