Które kombi

02 Lip 2011, 23:26

witam które z tych kombiaków jest wart zainteresowania

- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

czy

- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
traker007
Początkujący

Miejscowość: poznan

03 Lip 2011, 06:12

Witam.oba z tych aut są warte zainteresowania lecz jeśli moc silnika jest dla Ciebie ważna to mercedes ma jej trochę więcej ale też przez ten silnik spali więcej od 2.5 i jest cięższy o wiele od omegi i tej omedze ten silnik wystarczy do sprawnej jazdy.ja mimo wszystko wziąłbyo opla gdyż są tańsze części i jakoś mercedesy mnie nie kręcą.Pozdrawiam
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

03 Lip 2011, 10:36

Omega fajne autko, ale z tym silnikiem sie Omegi nie kupuje, bo potem stoi wiecej w warsztacie niz jezdzi(pekajaca glowica, problematyczny osprzet silnika), chyba ze cos bardzo pewnego jestes w stanie kupic(od znajomego czy cos, ale nie 1-sza lepsza od handlarza). I ta Omega z tym motorem nie bedzie w cale mniej palila od Merca, bedzie podobne spalanie jak juz. Jak Omega to tylko i wylacznie benzyna + LPG. Na dodatek ta Omega stoi w komisie w Gnieznie, a chyba komisy z tego miasta maja najgorsza opinie. :D

Mercedes W210 po FL z 320CDI to swietnie autko, 320CDI podstawowy diesel w S classie, ktory rowiez sie tam swietnie spisuje, zadowolony z Merca bedziesz jak najbardziej, o ile kupisz jakiegos w dobrym stanie i bez wiekszego dzwona. Idealnie tlumiace dziury zawieszenie, fotele w ktorych sie prawie ze lezy, a nie siedzi, mega duzy w srodku, caly W 210. Jak na ponad 10 letnie autko, ma bajery typu opuszczane przyciskiem tylne zaglowki, czy otwierana tylna klapa z pilota, 6 poduszek kazda wersja miala w standardzie.

Ten co dales link, to stan foteli czy kierownicy ma nawet w dobrym stanie, ale widac ze dzwona w przod zaliczyl, zreszta nawet sprzedajacy nie probuje twierdzic ze jest bezwypadkowy.

A o Audi A6 C4 2,5 TDI(R5) 140KM myslales? Swietne i trwale autko, rowiez ze swietnym motorem, majac 12-15k zl, szybciej znajdziesz A6 C4 w dobrym stanie, niz W210 po FL.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

03 Lip 2011, 11:30

myslałem i oglądałem lecz jako kombi ma mały bagażnik a ja mam 5 osobową rodzinę i wożę 1 fotelik z tyłu i dwie panie a w bagażniku różne graty. Jak wyjezdzam w trase to duzo miejsca zajmuje sama spacerówka a do tego musze zabrac 2 torby czasem nawet 3 i jakies tam graty . Obecnie mam nubire i jak włoże spacerówke to w tym samochodzie w bagażniku miesjca prawie nie ma a jest to samochód kombi
traker007
Początkujący

03 Lip 2011, 12:01

Jak chcesz duzego diesla, a nie zalezy ci na osiagach, to VW Sharana lub Seata Alhambre 1,9 TDI 110KM i masz naprawde duzy bagaznik, a z tylu wygodne osobne fotele.
Czimi
Stały forumowicz

03 Lip 2011, 14:09

nie chciałbym vana z tego względu , że mieszkam w mieście i znajomy ma takiego sharana
to mowi ze fajnie sie jezdzi ale jak w dziure sie wjedzie to wszysto czuc i czesci sa na równym poziomie z mietkiem . Ja osobiscie wolę kombi z hakiem i wtedy moge box dachowy zamontowac i przyczepe podczepic. Brat w grudniu ma 18 zrobi prawo do jazdy i tez kupi chyba w124 kombi lub w210 sedan albo jakis inny duzy samochód , dlatego sądze ze teraz juz ten wan nie jest az tak potrzebny . Z 1,5 roku wczesniej to tak bo duzo rzeczy trzeba bylo dla małego zabrac . Teraz nie jest tak zle. Natomiast jak macie inne typy samochodów to podawajcie . Ja jeszcze zastanawiam się nad vel satisem ale niewiem czy warto sie interesowac wogóle
traker007
Początkujący

03 Lip 2011, 14:20

Volvo V70 jest jeszcze, czy Saab 9-5, ale one beda wielkosciowo bardziej jak A6, niz jak W210, z takich naprawde duzych kombi, to chyba tylko Citroen XM, jakbys dorwal jakiegos 1999-2000 w dobrym stanie, to perfekt autko, tylko wlozyc w niego troche kase na starcie, obowiazkowo przeczyscic wszystkie styki, kostki i polaczenia.
Czimi
Stały forumowicz