Które punto wybrać? // ewentualnie inny samochód do 4-5tys?

09 Kwi 2010, 13:08

Wcześniej pisałą że 1,1 a poza tym nie wiem czy wersja brush po tym niby FL seicento w 2002 roku miała inne niż 1100
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

09 Kwi 2010, 13:24

A to nie doczytałem w takim razie :roll: Seicento z tego co wiem miało tylko 2rodzaje silników 900 i własnie 1100.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Kwi 2010, 14:58

no ja nie wiem czy warto się w ogóle bardziej interesować... jakby nie patrzeć samochód jest jeszcze do zrobienia, a tą corsę od kumpla mogę kupić za 200zł więcej i już nic nie muszę dokładać na razie bo wszystko zrobione...
no i trzeba dodać, że ten mój budżet jest naprawdę bardzo ograniczony... i gdyby nie trzeba było dokładać to owszem, ale tak to nie wiem >.<
agacia
Początkujący

Miejscowość: Katowice ^^

09 Kwi 2010, 15:48

Za nic w świecie nie kupisz auta używanego w którym nie będzie nic do roboty,uwierz :!: w każdym używanym aucie zawsze jest coś do roboty.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

09 Kwi 2010, 15:52

no ja to wiem... ale chodzi o takie wydatki 'na dzień dobry', a te seicento jednak sporo wymaga wkładu, co przy moim budżecie raczej odpada...
agacia
Początkujący

09 Kwi 2010, 16:14

barol91 napisał(a):A to nie doczytałem w takim razie :roll: Seicento z tego co wiem miało tylko 2rodzaje silników 900 i własnie 1100.

Były 2 rodzaje 1.1 a mianowicie SPI i MPI, silniki się od siebie trochę różnią, aczkolwiek nie bardzo. SPI jest jednopounkt a MPI wielo, no i ma lepsze diagnozowanie usterek.

Ja bym brał to Seicento, to świetne autko, zrobiłem nim najwięcej km ze wszystkich moich dotychczasowych samochodów. Do Corsy pewnie będziesz częściej dokładać niż do Fiata, te wydatki to wcale nie wielkie, wgniecenie drzwi to przecież nie będziesz robić, jak zderzak pęknięty to jeździj dopóki ktoś Ci wjedzie w tył i będzie OC ;) A aku sobie poradzi w lato, do zimy uzbierasz na nowy, też nie masz pewności że w Corsie nie będzie trzeba w tym roku zmienić. Także z tego co wyczytałem to warto za tą cenę kupić. Jak by Ci puścił za 6 to ja bym go brał. Jak będziesz niezadowolona to sprzedasz po mniej okazyjnej cenie niż wykładowca i na pewno nie stracisz ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

09 Kwi 2010, 16:22

ten znajomy wystawił tą corsę na oto moto - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
agacia
Początkujący

09 Kwi 2010, 18:04

Kierunkowskaz no to ja wiem ale chodziło mi dokładnie o pojemnośc że tutaj były 2rodzaje :wink: a co do Corsy to brak fotek centralnie przodu i tyłu (czyżby coś chciał ukryć??) a komora silnika wygląda prawie jak nowa więc tutaj bym sie zastanowił nad jakimiś wyciekami itp.On Tobie chce 1000zł taniej puścić czy to 6800zł to już cena ostateczna??I jaki tam jest przebieg??
Barol
Awatar użytkownika

09 Kwi 2010, 18:20

Jakby Cie to interesowało to sąsiad ma do pochytania Seja 1100 z gazem,rocznik 1998,ciemny granat,mówi że za 4000zł bez negocjacji go odda.Zainteresowana??
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

09 Kwi 2010, 22:23

barol91, samochód nie jest bity ani nic i ja mu wierzę bo go znam ;) więc wątpię, że ma coś do ukrycia, a jak co to w poniedziałek jak go obejrzę, to zobaczę... to samo z przebiegiem.
Co do ceny to nawet na aukcji jest napisane 'do negocjacji', a wiadomo, że każdy chce dla siebie jak najwięcej - rzecz jasna mi po znajomości z buta powiedział 7tys, a obecnie mówi o 6700zł... silnik, cóż... na pewno coś przy nim robił, więc później mógł 'wypucować' ;P
Poza tym on sprowadzał samochody dla wielu swoich znajomych i wielu też od niego kupowało, i bynajmniej żaden nie narzekał z tego co słyszałam ;)
TFSI, mogę się zainteresować seicento Twojego sąsiada, ale potrzebowałabym jakichś bliższych informacji.

W sprawie seicento wykładowcy napisałam maila, że w poniedziałek (po obejrzeniu corsy) dam mu znać.
agacia
Początkujący

09 Kwi 2010, 22:41

Seji już niestety nie aktualny,poszedł zaraz po 20.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

09 Kwi 2010, 22:47

Nie no lużno,ja tak tylko :wink: jak dobra to bierz.
Barol
Awatar użytkownika