Które punto wybrać? // ewentualnie inny samochód do 4-5tys?

29 Mar 2010, 20:12

ahhh... tamtego saxo, który tak mi się podobał sprzedali :///
Nie wiecie może czy za te moje marne 4-5tys dorwę jakąś dobrą corsę b???
agacia
Początkujący

Miejscowość: Katowice ^^

29 Mar 2010, 20:21

No dało by rade,tylko trzeba szukać.Kumpel ma do sprzedania Corse B białą i chce za nią ok 4000zł (rocznik 94) ale bym jej nie wziął nawet za 2000zł bo znam jej historie która była nie za ciekawa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Mar 2010, 20:53

warto interesować się którymkolwiek z nich? :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
agacia
Początkujący

29 Mar 2010, 22:22

Poszukaj taką ze wspomaganiem bo bez to wiem jak to w praktyce wygląda (jeżdzisz tym jak czołgiem naprawde).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Mar 2010, 22:47

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (niestety z tą maską coś nie tak ://)
a te?

I jeszcze takie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (nie podali przebiegu i jakoś dziwnie tanie mi się wydaje O.o)
agacia
Początkujący

30 Mar 2010, 09:22

1.Ta Corsa była przerabiana wczoraj w innym temacie i ma ewidentnie bity przód.
2.No ładna a co do maski to wkoncu można ja wymienić albo zrobić u blacharza.
3.Przód składany ładnie no i te ciemne zdjęcia :???:
4.Już była jako 1.
5.Niestety też ma cos z przodem nie tak.
6.No to jest ciekawe ogłoszenie moim zdaniem,cena przystępna jak na takie auto w takim stanie i wyposażeniem,tym sie możesz interesować śmiało moim zdaniem.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota Corolla 1966 rok
    Toyota Corolla jest modelem przełomowym dla marki. Nie tylko dlatego, że do dziś sprzedano ich ponad 45 milionów na przestrzeni 12 generacji, ale też dlatego, że to ten model spowodował, że Toyota stała się masowym ...

30 Mar 2010, 11:52

no to zadzwoniłam tam do tego autka z nr 6 i o dziwo (!!) dalej jest na sprzedaż :)
Muszę teraz tylko umówić się ze znajomym mechanikiem i w czwartek jedziemy go oglądnąć ^^ jakby nie wypaliło (a mam nadzieje, że wypali), to zainteresuję się tym z Czeladzi (Czeladź mimo wszystko bliżej niż jakaś wieś za Krk xD)
Tylko jak tak patrzę, to dość sporo pali to cudo ://... może jednak tym z Czeladzi się zainteresować? on ma LPG.
agacia
Początkujący

30 Mar 2010, 15:09

Witam,
Czy mógłbym prosić o opinię na temat poniższych modeli?

Rozglądam się również bardzo wytrwale za Polo, jednak w lokalnych ogłoszeniach pustki, chyba, że znajdę co na allegro i po niego podjadę. Tak, że byłbym również wdzięczny za pokazanie jakichś rozsądnych modeli Polo.

Z góry dziękuje i pozdrawiam
shdw
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

30 Mar 2010, 17:18

Czy za 5 tysięcy nie byłoby najlepszym rozwiązaniem jakieś seicento?? Wersja S/SX z lat 98-99 z silnikiem 1100 można spokojnie kupić. Mile widziane wspomaganie no ale jeszcze we fiacie jakoś się daje radę bez. Samochód dynamiczny i stosunkowo oszczędny(nie mylić z 0,9 które pali jak smok a przyspieszenie ma takie, że można się nim dość długo delektować)
Ewentualnie matiz wersja top albo chyba joy(chodzi o taką żeby była poducha zawsze jakieś zabezpieczenie)
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

30 Mar 2010, 18:07

Nigdzie nie napisałem, że nie. Wręcz przeciwnie, napisałem, że bardzo chętnie posłucham różnych propozycji :wink:

Jednak jeździłem jako pasażer w Seicento przez ponad 10 lat, mam już do niego po prostu lekką awersję.

A co powiedzie jeszcze na taką propozycje?

[ Dodano: Sro Mar 31, 2010 14:27 ]
Ewentualnie ten model: [link do oferty na Allegro wygasł]
shdw
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

31 Mar 2010, 19:29

Ja jednak zdecydowałam się na seicento. Odpowiada mi bo jest malutkie, nie pali dużo i jest dużo ofert w okolicy ^^
Znalazłam kilka dość ciekawych ofert, a jako, że znajomy mechanik ma tylko jutro czas ze mną pojeździć to bardzo proszę o szybkie przestudiowanie tych autek i doradzenie mi któregoś ;)
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (skłaniałabym się ku temu bo ma poduchę powietrzną w przeciwieństwie do reszty xD )
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do oferty na Allegro wygasł]
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
6. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
7. [link do oferty na Allegro wygasł]
8. [link do oferty na Allegro wygasł]
9. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
10. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
11. [link do oferty na Allegro wygasł]

---
jeszcze ewentualnie taki matiz:

Przepraszam za ilość linków, mam nadzieję, że znajdzie się ktoś dobry i mi pomoże - później przyrzekam - DAM JUŻ WAM SPOKÓJ! XD
Ostatnio edytowany przez agacia, 31 Mar 2010, 19:51, edytowano w sumie 1 raz
agacia
Początkujący

31 Mar 2010, 19:46

Dziewczyno dam Ci jedną radę i to bardzo dobrą. I nikt nie powie, że to nieprawda. Użytkuję 2 samochody fiat seicento 0,9. W sensie użytkowania technicznego jest średnio. Tragedii nie ma, no w sumie nie mogę narzekać ale super bezawaryjny wóz to nie jest. ALE POD ŻADNYM POZOREM NIE PATRZ NA WERSJE 0,9 39 KM!!!!!!!!! Nie patrz na to, że mniejszy silnik to mniej pali! Nieprawda według książki instruktażowej wersja 1,1 pali 0,1 litra mniej niż 0,9! A w praktyce ta różnica jest dużo większa, przy normalnej jeździe 1 litr a jak chce się jechać szybko i dynamicznie to te róznice dochodzą do przedziału 2-3 litry!! Co do przyspieszenia 1,1 idzie w miarę co widać po przedstawicielach handlowych. 0,9 to porażka.
Odrzućwszystkie oferty seicento 0,9 choćby miały 10 tys przebiegu i pierwszy właściciel. Kompletna padaka co żłopie paliwo a jedzie troche lepiej jak maluch
POLECAM seicento ale tylko 1,1 pamiętaj!
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

31 Mar 2010, 19:55

1 wyglada ok no i silnik 1,1 bardzo dobry w sejkach- wiem bo sam nim czasem hulam w pracy. Jak na 99r nie ceni sie znowu tak bardzo wysoko tylko nie wiem czy urwiesz duzo bo przeglad do wrzesnia wiec ubezpieczenie pewnie tez, wiec pewnie goscia tak z czasem nie cisnie. Proponuje ci obejrzec jeszcze kilka innych do ktorych masz najblizej zeby miec porownanie. Nie ma sensu jezdzic do myszkowa czy olkusza skoro pewnie z katowic tez masz sporo ofert.
falusinski
Początkujący

Miejscowość: śląskie/łódzkie

31 Mar 2010, 19:58

Drugie Seicento ewidentnie ma bity prawy tył (minimalnie inny odcień lakieru od reszty i inna listwa boczna).Czwarty ma prawdopodobnie bitą prawą strone (szczelina między drzwiami a tylnym błotnikiem a od strony kierowcy jest mniejsza).Piąty brak fotki centralnie przodu,celowo??Szóstka odpicowana na sprzedaż i ciekawe jak przeszła przegląd bo ma naklejke rejestracyjną po lewej stronie szyby zamiast po prawej.Siódmy jak na auto w takim stanie podejrzanie tani.Ósmy też taki jakiś odpicowany na sprzedaż (choćby taki czysty silnik).Dziewiątego miałem kiedyś wrzucić linka ale bity przód niestety.Dziesiątemu silnik sie świeci jak psu jaja.Ostatnie białe jakoś do mnie nie przemawia (biały kolor własnie) no i ta czerwona kierownica.W reszcie nie znalazłem nic nie pokojącego więc moim zdaniem śmiało można sie nimi interesować.
Ostatnio edytowany przez Barol, 31 Mar 2010, 20:03, edytowano w sumie 1 raz
Barol
Awatar użytkownika

31 Mar 2010, 19:59

Dziewczyno dam Ci jedną radę i to bardzo dobrą. I nikt nie powie, że to nieprawda. Użytkuję 2 samochody fiat seicento 0,9. W sensie użytkowania technicznego jest średnio. Tragedii nie ma, no w sumie nie mogę narzekać ale super bezawaryjny wóz to nie jest. ALE POD ŻADNYM POZOREM NIE PATRZ NA WERSJE 0,9 39 KM!!!!!!!!! Nie patrz na to, że mniejszy silnik to mniej pali! Nieprawda według książki instruktażowej wersja 1,1 pali 0,1 litra mniej niż 0,9! A w praktyce ta różnica jest dużo większa, przy normalnej jeździe 1 litr a jak chce się jechać szybko i dynamicznie to te róznice dochodzą do przedziału 2-3 litry!! Co do przyspieszenia 1,1 idzie w miarę co widać po przedstawicielach handlowych. 0,9 to porażka.
Odrzućwszystkie oferty seicento 0,9 choćby miały 10 tys przebiegu i pierwszy właściciel. Kompletna padaka co żłopie paliwo a jedzie troche lepiej jak maluch
POLECAM seicento ale tylko 1,1 pamiętaj!

no wlasnie dokladnie tylko 1,1 da rade wycisnac nawet 160km/h
falusinski
Początkujący

Miejscowość: śląskie/łódzkie