Które punto wybrać? // ewentualnie inny samochód do 4-5tys?

31 Mar 2010, 19:13

hmm... trudno znaleźć seia z silnikiem 1.1 w mojej okolicy za taką kasę :(
A ten samochodzik nr 1 już nieaktualne :/// ehh... mam jakieś zasrane szczęście do kupna tego autka >.<
agacia
Początkujący

Miejscowość: Katowice ^^

31 Mar 2010, 19:27

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] przecież to jest z silnikiem 1.1 i wygląda dosyć ładnie i znalazłem jeszcze takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Mar 2010, 19:28

jezeli cie tak bardzo nie cisnie to szukaj dalej. Ja swoje znalazlem po prawie 3 miesiacach
barol to pierwsze juz niaktualne
falusinski
Początkujący

Miejscowość: śląskie/łódzkie

31 Mar 2010, 19:51

no chyba będę musiała się wstrzymać, bo na dzień dzisiejszy już żadnych ciekawych ofert nie widzę :(
może po świętach przybędą jakieś oferty... a tak to nie pozostaje mi nic innego jak póki co bardzo wam podziękować, i prosić żebyście czasem tu zajrzeli bo jak znajdę coś ciekawego to na pewno zapytam się was o zdanie ;)
---
Jadę jeszcze jutro looknąć tą corsę: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ten mój mechanik znajomy powiedział, że z reguły corsy nie rdzewieją więc maska musi być nieoryginalna, no ale może się temu przyjrzeć z bliska bo w sumie cena dość kusząca i do tego z LPG więc myślę, że mnie nie zabije ewentualne użytkowanie ;)
agacia
Początkujący

31 Mar 2010, 20:19

skoro i tak mozesz jutro "wykorzystac" swojego mechanika moze warto podskoczyc luknac ta corse ale na zdjeciach szalu nie ma... wyglada na to ze jestes juz zmeczona szukaniem ale nie napalaj sie na to autko, jezeli mechanik powie ze nie bierzecie to nie i juz! Zawsze przed swietami jest wiekszy ruch (potencjalnie kazdy chce zmienic samochod na lepszy) wiec ciezko jest cos urwac z ceny. Po swietach mozna okazyjnie kupic cos fajnego wiec glowa do gory. Tylko sledz na biezaco pojawiajace sie aukcje na allegro- to co lepsze jest brane od razu, wiec kasa pod dupsko i przynajmniej raz na dzien sprawdzaj.
falusinski
Początkujący

Miejscowość: śląskie/łódzkie

31 Mar 2010, 20:36

no ja też wychodzę z założenia, że "co nagle to po diable" ;)
Napalać się napalam na auto ale rozumu bynajmniej przy tym nie tracę ^^
agacia
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyścigowe Lexusy - pewnie o nich nie słyszałeś
    Torowa wersja modelu LFA, RC F GT3 i LC GT500 - sportowe Lexusy dobrze wpisały się wyścigowy krajobraz na całym świecie. Ale Lexus ścigał się również luksusową limuzyną GS, hatchbackiem CT 200h, a nawet hybrydowym ...

31 Mar 2010, 21:27

Taa Corsy nie rdzewieją a kumplowi zgniły całe progi :???: a co do tej Corsy z linku to możesz podjechać obejrzeć a co do maski to na allegro za 200zł dobrą kupi.Znalazłem jeszcze takie Punto,z opisu jest praktycznie to samo co Punto kumpla które wczoraj byłem z nim kupić.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Kwi 2010, 13:53

obejrzałam tą corsę i niestety.... znajomy powiedział, że to "typowe komisowe auto". Sprowadzone, po wypadku, części wymienione na jak najtańsze zamienniki i pomalowane - do tego ładnie odpicowane i tyle... czyli poszukiwań samochodu ciąg dalszy! :P
agacia
Początkujący

01 Kwi 2010, 15:23

A to Punto co podałem wcześniej??Czyli to
Barol
Awatar użytkownika

01 Kwi 2010, 17:42

Popatrz za ogłoszeniami w lokalnej prasie z ogłoszeniami, typu gratka/anonse z twojej okolicy. Tam szybciej znajdziesz dobry wóz moim skromnym zdaniem. Ktoś kto sprzedaje taki samochód za 4 tysiące częściej daje tam ogłoszenie bo jest taniej. Np w mojej okolicy samochody do 3 tysięcy można ogłosić w gratce za darmo.
Popatrz w prasie i najlepiej za seicento 1.1
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

02 Kwi 2010, 19:23

hmmm... ten mój znajomy mechanik zajmuje się też sprowadzaniem samochodów i ewentualne ich usterki naprawia itd. że samochód jak nowy praktycznie, i proponował mi właśnie opla corsę z 1998r, 1,0 12V (ta najoszczędniejsza bodajże), ze wspomaganiem 2xairbag, radio itd. podobno w bardzo dobrym stanie (nie bita ani nic) tylko, że za 6800zł... musiałabym się sporo zadłużyć, no ale jak myślicie - opłaca się? bo w zasadzie jak tak myślę, to za te moje marne 4-5tys to dorwę albo jako-tako wyglądające uno/cc/tico itp. albo kiepskie seicento/jeszcze gorszą corsę... no i potem powiedzmy kupię np. takie seicento za 5tys, do tego dochodzą wszelkie ewentualne naprawy wymiana płynów itd. więc dodajmy do tego niech będzie ten max. tysiąc no i już jest 6tys... a potem jak będę sprzedawać po 4-5latach to albo na złom albo za niewielką kasę :/ a tutaj jakby nie patrzeć corsa, którą wszyscy polecają, i choćbym miała ją sprzedać za te kilka lat to mogłabym jeszcze dość sporo na niej zarobić (rzecz jasna zależeć to będzie od jej stanu), no i główny plus to to, że ufam temu mechanikowi, i wiem, że chłamu mi nie wciśnie...
I co myślicie?? warto się zadłużyć i kupić korsarza???
agacia
Początkujący

02 Kwi 2010, 20:07

6800zł i rozumiem że jest sprowadzona,jeśli tak to do ceny dojdą opłaty rejestracyjne ok.1300zł no chyba że cena już je zawiera albo autko już jest po opłatach.Silnik 1.0 w Corsie jeśli bedziesz jeżdziła tylko po mieście to możesz brać ale jeśli myślisz o jakiś dłuższych trasach to zapomnij,wyprzedzanie będzie na skraju wytrzymałości.A co z tym Puntem które zaproponowałem kilka postów wyżej??Przeglądałem teraz troche ofert i znalazłem jeszcze takie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] opłacone na rok i myśle że poniżej 5tys by zeszło a tylną wycieraczke zawsze można wymienić i jeszcze takie coś tylko ze auto jest do roboty ale mówisz że masz znajomego mechanika więc myśle że powinien Ci go zrobić [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2010, 20:44

Chodzi o te opłaty związane z tym, że autko zostało sprowadzone czy jakoś tak?? bo jeśli o to chodzi to są opłacone. Mi pozostaje tylko zapłacić za OC, tablice no i podatek...
co do autka to właśnie głównie tak jak pisałam na uczelnię miałoby być... no może czasem na jakiś dłuższy wypad, ale to raczej rzadko :P
A odnośnie punto.... widzę, że z komisu... wystrzegam się tego po ostatniej wyprawie do Czeladzi obejrzeć tamtą corsę + brat jak szukał samochodu to jechał do Częstochowy bo autko pięknie na zdjęciach wyglądało, ale jak to zobaczył to okazało się, że to szmelc, więc wolę nie ryzykować... sei fajny, ale chyba wolę dopłacić do tej corsy gdzie poduszki powietrzne mam i wspomaganie, a nie taka "surowa" wersja seicento :P co do tego punto to nie wiem ile wyniosłyby ewentualne naprawy :/
agacia
Początkujący

02 Kwi 2010, 21:25

A takie??
tylko troche byś sie musiała zapożyczyć.
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2010, 22:00

wow (co do tej tigry xD)... jak dla mnie to trochę zbyt "wypasiony" xD no i dość spory przebieg... a to punto całkiem fajne, tylko tak patrzę na średnie spalanie i corsa mniej żre paliwa (choć nie ma się czemu dziwić... to punto ma 86KM a corsa tylko 55...), a ta tigra to już w ogóle masakra O.o ;D
Ah, czyli sugerujesz, żeby sobie odpuścić tą corsę??
PS. mnie na osiągach nie zależy, tylko na tanim ekonomicznym i niezawodnym autku. Do tej pory jeździłam tylko tico i punto na kursie/egzaminie, raz brat mi dal fiata bravę co bodajże 105KM miała i jak dla mnie to "za dzikie" jest ;)
agacia
Początkujący