Które punto wybrać? // ewentualnie inny samochód do 4-5tys?

03 Kwi 2010, 07:02

No ta Corsa według mnie troche za słaba będzie,jak już to minimalnie silnik 1.2.Znalazłem jeszcze takie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Kwi 2010, 08:02

PS. mnie na osiągach nie zależy, tylko na tanim ekonomicznym i niezawodnym autku. Do tej pory jeździłam tylko tico i punto na kursie/egzaminie, raz brat mi dal fiata bravę co bodajże 105KM miała i jak dla mnie to "za dzikie" jest ;)

nie licz zamiarow ponad sily. Jesli masz 5 tysiecy lepiej kup autko za 4 max 5 bo i tak bedziesz musial przez pierwszy miesiac wlozyc ten tysiaczek. Nikt ci nie sprzeda auta w ktorym wlasnie wszystko wymienil i moze spokojnie bez awarii pojezdzic jeszcze te 50tys. Nie ma sensu sie zapozyczac. Wiem ze skoro juz masz te 5 tys kusi dolozyc tysiac moze wiecej i miec cos fajniejszego. Musisz opanowac emocje i nie napalac sie zbytnio a kupisz dobrze i nie bedziesz zalowal.
falusinski
Początkujący

Miejscowość: śląskie/łódzkie

03 Kwi 2010, 08:56

falusinski napisał(a):nie licz zamiarow ponad sily. Jesli masz 5 tysiecy lepiej kup autko za 4 max 5 bo i tak bedziesz musial przez pierwszy miesiac wlozyc ten tysiaczek. Nikt ci nie sprzeda auta w ktorym wlasnie wszystko wymienil i moze spokojnie bez awarii pojezdzic jeszcze te 50tys.

no zdziwił byś sie,poraz kolejny napisze o Puncie kumpla które we wtorek kupił,auto w ciągu roku miało wymienione tylne zawieszenie,hamulce,linke ręcznego i inne pierdoły i auto było praktycznie na nowych częściach.
Barol
Awatar użytkownika

03 Kwi 2010, 11:43

no ale przecież piszę, że ten mój kolega mechanik zajmuje się sprowadzaniem aut a potem wszystkie ewentualne niedoskonałości naprawia i sprzedaje... nie ma auta kompletnie nie awaryjnego i ja sobie z tego sprawę zdaję O.o no ale wydaje mi się, że za te 4tys dobrego samochodu nie kupię >.< a te z silnikiem 1.2 to jak dla mnie za dużo palą :P
Ta fiesta fajna, wyposażenie itd, ale kompletnie mi się nie podoba xD
agacia
Początkujący

Miejscowość: Katowice ^^

03 Kwi 2010, 11:55

Ja bym szukał dalej a tą Corse zostawił bym jako ostateczność.

i jeszcze jest troche fajnych 106 i Clio ale stoją po komisach albo też Fiaty SC ale głównie są to 900.
Barol
Awatar użytkownika

03 Kwi 2010, 12:10

no bez przesady xD
Mój ojciec jeździ swoim tico od kilkunastu lat, a z tego co wiem to ma to jeszcze słabszy silniczek i jakoś sobie radzi i bardzo sobie chwali... ;P
A corsę zawsze bardzo ludzie polecali, ten silnik ma stosunkowo niskie spalanie i głównie na tym mi zależy... a jak mam możliwość kupienia samochodu, który już jest zrobiony, że nic tylko wlać paliwo i jechać to czemu nie ? ;P
Jeśli rozłoży mi to na 2 raty to ją kupię, bo wydaje mi się to najrozsądniejszym rozwiązaniem
agacia
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przewodnik po hybrydowych SUV-ach Lexusa
    Segment SUV-ów nieprzerwanie rośnie. Rośnie też popularność hybryd. W bardzo istotnym stopniu przyczynił się do tego Lexus. To Japończycy pokazali pierwszego w historii luksusowego SUV-a, a później pierwszą ...

03 Kwi 2010, 12:19

No jeśli autko wsumie jest pewne no to już ją możesz wziąc :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Kwi 2010, 17:14

Moim zdaniem dobrym samochodem w tej cenie jest Fiat Seicento, jest to dobry samochód i także ładnie wyglądający, a do tego przyjemnie się go prowadzi. Także ja ten samochód jak najbardziej polecam.
Adamogp
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

03 Kwi 2010, 17:54

no właśnie rozglądam się jeszcze za tym seicento ale ciężko >.<
ten sporting co podałeś barol, wszystko fajnie tylko trudno mi uwierzyć w ten przebieg (47 000 km)
agacia
Początkujący

03 Kwi 2010, 18:06

Może i ciężko ale myślę że naprawdę warto poszukać jakieś Seicento.
Adamogp
Nowicjusz

03 Kwi 2010, 19:31

Mi trudno uwierzyć w przebieg co drugiego auta,wszystko pięknie ładnie odpicowane na sprzedaż z małym przebiegiem i każdemu takie auto moze sie przytrafić,właściciel Cie będzie zapewniał że przebieg oryginalny,że auto bezwypadkowe i wogóle,z kumplem miałem okazje sie przekonać jak kupował Punto we wtorek,pojechalismy do gościa,auto miało nakulane 176tys.km a gościu nam mówi że moze tak zrobić ze będzie miał 110tys.km więc jak widać zdarzają sie takie przypadki a mnie jeszcze ciekawi ile ma przejechane ta Corsa od Twojego mechanika.A co do tego Seja to z reguły większość nich nie robi sporych przebiegów.

[ Dodano: Sob Kwi 03, 2010 22:12 ]
Znalazłem jeszcze takiego Seja ode mnie z mieściny
[link do oferty na Allegro wygasł]
wiem że to 900 ale z gazem i słowa w ogłoszeniu wydają sie być wiarygodne,podobne jak w ogloszeniu które znalazłem kumplowi no i nie zawiedliśmy sie i kumpel od wtorku jest szczęśliwym posiadaczem Punta dzięki mnie własnie :smile: :cool:
Barol
Awatar użytkownika

03 Kwi 2010, 22:37

no całkiem niezły i fajny kolor (nie obraziłabym się jakby miał poduszkę powietrzną xD)... Ale kurde to aukcja jest ;//
agacia
Początkujący

04 Kwi 2010, 00:04

z zderzakami w kolorze nadwozia niestety jest ten bol. Nie dosc ze sa drozsze fury to jeszcze jak zarysasz musisz wydac na lakiernika;/ ale jak ladnie wyglada...;)
falusinski
Początkujący

Miejscowość: śląskie/łódzkie

04 Kwi 2010, 06:59

No ładne autko podobnego ma mój ojciec tylko w wersji SX.
Adamogp
Nowicjusz

04 Kwi 2010, 08:06

agacia napisał(a):no całkiem niezły i fajny kolor (nie obraziłabym się jakby miał poduszkę powietrzną xD)... Ale kurde to aukcja jest ;//

no i co z tego że aukcja,dzwonisz do gościa za ile chce puscić,przecież zawsze można sie dogadać,znowu napisze o kumpla Punto który też własnie go kupił na aukcji,dogadał sie z gościem i wziął.
Barol
Awatar użytkownika