Któro aouto lepsze?

30 Sty 2010, 21:21

ACSznycel napisał(a):
Także kupując nie sugeruj się przebiegiem - ani że niski, ani że wysoki. Patrz na stan!

I to jest racja, swiete slowa... Nie powinnismy kierowac sie nawet az tak rocznikiem....
lepiej chyba miec autko powiedzmy dwa lata starsze ale z pewna historia serwisowa niz mlodsze niepewne (w analogii niemieckiej - auto od turasa)... Wiek nie jest wyznacznikiem stanu bo na to wplywa wiele roznych czynnikow.......
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005

30 Sty 2010, 21:45

Najważniejszy jest stan auta,ja moge nawet jezdzic 20letnim autkiem byle by było w dobrym stanie
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Sty 2010, 22:08

barol91 napisał(a):Najważniejszy jest stan auta,ja moge nawet jezdzic 20letnim autkiem byle by było w dobrym stanie

Mnie też to nie przeszkadza :wink: Byleby nic w nim nie waliło ,nie wyło, NIE TRZESZCZAŁO bo tego nienawidzę :mrgreen:, palił z rańca i nie przyprawiał mnie o wir w głowie przy cenie części :mrgreen:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

30 Sty 2010, 22:47

Ooo dokładnie dokładnie :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Sty 2010, 23:25

dla przykladu mam astre f z 92r ale wszystko na biezaco robione, blacharke zrobilem po wizycie rudego :D i kto wsiada nie wierzy ze to auto ma tyle lat bo nic nie stuka i nie puka, jezdzi jak z nut po calym kraju.... bede sprzedawal, wystawie za 5500 zl - jestem ciekawy czy ktos kupi - bo to jest wlasnie auto dla osoby ktora patrzy na stan a nie na rok .. tak samo bede kupowal audi z 98r za 26 k z 1.9 tdi ale wiem ze jego stan jest idealny, na biezaco robione wszystko wiec warto ... tylko ze Polacy najczesciej chca kupic jak najtaniej jak najmlodsze auto i tu sie wkopuja, a pozniej placz, lament, zal, kiedy trzeba jeszcze raz tyle wlozyc w naprawe "idealnego auta od dziadka z niemiec okazyjnie kupionego, bezwypadkowego" :D
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005

31 Sty 2010, 22:34

Rocznik a stan auta...
Co to Panowie za różnica czy jezdzimy autem 13-sto letnim czy 15-sto letnim..?
Bardziej interesuje mnie w jakim stanie jest dany egzemplarz...
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powroty z wakacji
    Koniec sierpnia na drogach jak co roku oznacza powroty z wakacji. Wzmożony ruch, pośpiech kierowców spowodowany powrotami na ostatnią chwilę, obniżona koncentracja oraz paradoksalnie bardzo dobre warunki na drogach ...