Kupilem auto i oddalem je. Czekam na kase

27 Lis 2013, 22:49

renodor1 napisał(a):W pierszej jednak kolejnosci byla mowa o odstąpienia od umowy na co się zgodził, bo jak powiedział jest człowiekiem...
No to jak się stało że to nie doszło do skutku , potwierdzone na papierze i skutkujące zwrotem kasy ? Coś mi się wydaje ( kolejny raz ) że nie do końca przedstawiasz tu prawdę.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

27 Lis 2013, 22:53

Jak radca prawny zareagował, że nie masz żadnej umowy na to, że oddałeś tymczasowo samochód? Przecież ten oszust się nie przyzna. Jak wyciągniesz z niego prawdę? Umowa ustna? Moim zdaniem nie ma umowy z gnojem, który robi takie przekręty. Będziesz miał bardzo ciężko cokolwiek z niego wydusić.Chyba, że nam piszesz inną prawdę , inną znowu przedstawiasz radcom a inną przedstawisz policji.
Ostatnio edytowany przez fredi, 27 Lis 2013, 22:55, edytowano w sumie 1 raz
fredi
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Rover;25,45,75,MG ZT, Acura TL
Paliwo: Benzyna

27 Lis 2013, 22:53

zaproponowalem mu podpisanie takiej umowy i od tego dnia przestal odbierac telefony. Co moge zatajac? nie rozumie aluzji.
renodor1
Nowicjusz

Auto: brak

27 Lis 2013, 23:25

To raczej nie miejsce na takie pytania, idź z tym do prokuratury.
Jeśli jednak bardzo chcesz się wyżalić na jakimś forum to najlepsze byłoby forum prawne.
KonradMB
Aktywny

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Subaru
Silnik: H6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna

27 Lis 2013, 23:50

Mnie to wali co i jak . Twój kłopot , Twój problem . Tu nie ma aluzji z mojej czy innej strony. Jednak jak wołasz o pomoc to pisz jak było. Czy to na policji ,czy w sądzie trzeba mieć solidne argumenty zgodne z prawdą. Najlepiej poparte niepodważalnymi dowodami. Ty chyba się trochę motasz i tu piszesz to co Tobie pasuje. Obym się mylił. Ale :
renodor1 napisał(a): W pierszej jednak kolejnosci byla mowa o odstąpienia od umowy na co się zgodził, bo jak powiedział jest człowiekiem...
Czyli rozumiem że odprowadzasz auto do gostka i mówisz że Ci nie pasi i dalej to co wyżej. A potem skrobiesz :
renodor1 napisał(a):zaproponowalem mu podpisanie takiej umowy i od tego dnia przestal odbierac telefony
Kurierem mu wysłałeś auto ? Telefonicznie ? Kto wystąpił z propozycją zwłoki oddania kasy ?
bonifacy
Stały forumowicz

28 Lis 2013, 00:02

Po co szukasz dziury w calym. Przyjechal i sam je odberal z pod mojego domu. Telefonicznie proponowalem mu spisanie umowy, gdy zaczal wymigiwac sie z oddaniem gotowki. Mam wyjebane na te pieniadze, bo nie sa wielkie, ale jesli moge to zrobie co mozliwe, zeby poniosl jakies konsekencje.
renodor1
Nowicjusz

Auto: brak
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaguar E-Type Roadster
    E-Type to prawdziwa ikona motoryzacji i prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny model w historii Jaguara. Jego smukła sylwetka z długą maską i niewielką kabiną od 1961 roku cieszy oko pasjonatów motoryzacji. Samochód ...

28 Lis 2013, 00:22

renodor1 napisał(a):Po co szukasz dziury w calym
Ja nie . Ty sam się prosisz o kłopoty.Oddałeś auto dobrowolnie :D
renodor1 napisał(a): Mam wyjebane na te pieniadze, bo nie sa wielkie, ale jesli moge to zrobie co mozliwe, zeby poniosl jakies konsekencje.

Jeśli ta umowa nie została anulowania i co gorsze wykorzystana to uważaj żeby Ci skarbówka nie przyjebałą za zwłokę za PCC a FG za brak ciągłości OC jeśli wygaśnie..
bonifacy
Stały forumowicz

01 Gru 2013, 17:36

Samochodu nie sprawdziłeś, umowy z tego co widzę też nie sprawdziłeś, bo błąd w VIN... Pewnie dowód jest na jego babcię w umowie k/s, a samochód nie miał kół nawet jak go brałeś. :lol: A na koniec oddałeś go w prezencie... :lol:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW