Wniosek o wycofanie Vat 24

05 Gru 2013, 14:31

Witam, zakupiłem samochód sprowadzony z Włoch, pojechałem na miejsce gdzie czekała na mnei gotowa umowa i auto wypisałem umowe i wrociłem do kraju. Niczego nie świadomy udałem sie do urzędu celnego, opłaciłem akcyze zrobiłem tłumaczenia dokumentów i udałem sie do Urzędu Skarbowego. Wypełniłem Vat 24 i czekałem na decyzje po 2 dniach wstawiłem sie do urzędu po ów dokument i tu moje wielkie zaskoczenie, okazało sie że samochód przed moim przywozem do kraju był już komuś innemu sprzedany( inne dane na świadectwie własnosci pojazdu, inne mam na umowie kupna sprzedazy). Napisałem prośbe o wycofanie wniosku i teraz czekam na decyzje, co w takim wypadku robic? Akcyza na samochód została zapłacona. Nie moge Auta zarejestrowac w kraju, trudno, ale czy musze coś więcej opłacać chcac go np. sprzedać na częsci? Jak tutaj sytuacja wyglada? O rejestracji go raczej mowy nie ma w zwiazku z tym ze zmiana umowy kupna i sprzedazy jest niemożliwa gdyż opłata celna została już na nia dokonana, proszę o jakąkolwiek podpowiedz.
djrufus1
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 04 1994
Auto: VW

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
    Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...
    Elektryczne Renault 5
    Pierwsze elektryczne Renault 5 zostało zaprezentowane wiosną 1972 roku we współpracy z francuskim zakładem energetycznym EDF. Wyprodukowano 100 egzemplarzy modelu. Egzemplarz prezentowany na stoisku Renault na salonie ...