KUPIŁEM AUTO OD FIRMY,CO DALEJ???

29 Lis 2011, 10:29

Głównie chodzi mi o ubezpiecznie OC.
Auto kupiłem 31 października więc do środy 30 listopada muszę się okreslić w PZU czy rezygnuje czy przedłużam ubezpieczenie które było kupione na raty i ostatnia zapłacona rata jest do 5 stycznia,stąd moje pytanie,czy nowe ubezpiecznie mam liczyć od 1 grudnia czy jednak dopiero od 5 stycznia?

Proszę o pomoc,PILNE!
travis83
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 12 2000
Auto: OPEL VECTRA B 1.8

03 Gru 2011, 13:44

Idziesz do PZU, tam wyliczą Ci ile by kosztowało dla Ciebie ubezpieczenie na ten samochód. Do 5 stycznia jest opłacone, więc zależy:
-jakie zniżki miał poprzedni właściciel,
-jakie zniżki masz Ty (jeżeli masz niższe, będzie musiał dokonać dopłaty),

Moim zdaniem nie ważne jakie masz zniżki (czy duże, czy małe). PZU to bardzo drogi ubezpieczyciel. Jeżeli chodzi tylko o samo OC, to proponuję tańszych, np. Link4, LibertyDirect.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba robić okresowe przeglądy klimatyzacji?
    Przeglądy okresowe są konieczne do prawidłowego funkcjonowania układu i wykonywać powinno się je co pół roku lub min. raz w roku. Układ klimatyzacyjny jest napełniony określoną ilością czynnika chłodzącego (gazu), ...
    Bum i nagłe rozerwanie opony!
    Nagłe rozerwanie opony zdarza się rzadko, ale jest bardzo niebezpieczne. Co może być powodem? Z reguły mamy do czynienia z długotrwałymi zaniedbaniami – przede wszystkim jazdą na niedopompowanych oponach i brakiem regularnej ...