Kupno Alfy GT.

29 Kwi 2021, 00:23

Witam. Moja kobieta która zamierza zrobić prawko upatrzyła sobie Alfę Romeo GT, chce przeznaczyć na nią 9-11 k. Odradzam pomysł mocnego auta i "dużego" na sam początek.. no ale jak się uprze.. Co możecie powiedzieć o tym modelu? Wyczytałem co nie co, że JTD jest dość dobry. Myślę, że miesięczny przebieg będzie to około od 500 do 1000 km.
Oskarito
Obserwowany

29 Kwi 2021, 01:17

Oskarito napisał(a):Myślę, że miesięczny przebieg będzie to około od 500 do 1000 km.

Benzyny to pakowanie się w koszty, a diesla zbytnio się nie opłaca przy takich dystansach.
Gość114260

29 Kwi 2021, 07:19

quel napisał(a):a diesla zbytnio się nie opłaca przy takich dystansach.
diesla zawsze się opłaca a tu nie ma znaczenia ile robisz km w miesiącu czy roku tylko jak go wykorzystujesz jednorazowo, ja np mam jedno z aut w dieslu które rocznie robi 5-7 tyś ale jak już go odpalam to jadę 50 km minimum.
Jak ma się diesla tłuc w mieście to trzeba liczyć się że sprzęgło dostaje w tyłek kilka razy mocniej niż poza nim.
JTD z tych starych wersji są całkiem spoko i warte zainteresowania, benzyny są lipne i kosztowne
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Kwi 2021, 07:31

Kao napisał(a):JTD z tych starych wersji są całkiem spoko

No są z jednym maym "ale" trzeba je serwisować. Wtedy glupia wymiana wtrysków na regenerowane z turbiną = koszt nie do przejścia szczególnie przy starych kiblach. Podłączy się pewnie kilka elementów zawiasu + głupotki typu cięgna skrzyni biegow, wadliwe przewody klimy itp.i mamy wartość takiego auta.

Ogólnie zasada jest prosta kocham alfe biorę alfę nic pośrednio :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

29 Kwi 2021, 07:43

Czyli jak w każdym starym aucie z dieslem, marka tu nie ma nic do rzeczy
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Kwi 2021, 08:19

Invi napisał(a):Czyli jak w każdym starym aucie z dieslem, marka tu nie ma nic do rzeczy

W sumie tak + drogie usterki reszty których jest sporo.
Jest tak jak mówiem kochasz alfe bulisz na alfe dlatego kupuje się wersje najciekawsze i z najwyższej półki cenowej.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi i-MIEV - sukcesy rynkowe i sportowe
    Drugie z rzędu zwycięstwo Mitsubishi i-MiEV w organizowanym przez FIA pucharze "Alternative Energies Cup – kat. IIIA" to kolejne ważne wydarzenie w karierze tego modelu, która rozpoczęła się w Europie zaledwie ...