Kupno auta sprowadzonego z Belgii

02 Gru 2010, 23:27

magdana83 napisał(a):mniej niż normalnie
"normalnie" znaczy w PL ?? :lol:
daleko nie masz z BDG do TRN [zamiast zaryzykować 10% przedpłaty czy tam zaliczki możesz zainwestować parę złotych na paliwko i zobaczyć co przyjedzie]

ja jak znajdę chwile czasu to podjadę obejrzeć
:) interere mnie coś co ktoś mi podkupił :] szkode a szkoda ;]

Pozdrawiam :mrgreen:
Kolor ??
Obojętnie jaki ... byle byl czarny
LukasTDI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Moherowo

02 Gru 2010, 23:49

No może podjadę zobaczyć, bo naprawde jestem ciekawa! A co polowałeś na tą czerwoną skodzinę? Ja się przeżuciłam na astrunie III i mam nadzieje, że w sobotę już będę właścicielką :grin: No chyba, że znowu okaże się jakimś "bublem"...
magdana83
magdana83
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

08 Gru 2010, 21:56

To wszystko wygląda zupełnie tak, jak schemat działania global sawa, może to ci sami oszusci?
angel
Nowicjusz

Miejscowość: zachodniopomorskie

08 Gru 2010, 23:57

Global sawa i nie tylko, dlatego nie rozumiem dlaczego ludzie dają się tak nabrać. Rozumiem chwilowe "podjaranie" możliwością posiadania taniego - fajnego autka (sama przez chwilę tak miałam :oops: ), no ale żeby płacić...
magdana83
magdana83
Nowicjusz

09 Gru 2010, 12:53

Witam, ja osobiście nie wierzę w takie cuda, mówię o cenach aut w Scars, coś musi być nie tak, albo "zwiną się" z zaliczkami albo wyjdą jakieś dodatkowe koszty jeżeli te auta faktycznie przyjadą 14 grudnia. Dodam iż kupiłem już auto, też z Belgii tylko że rok 2004, w tej samej kwocie "mógłbym" mieć auto rok 2007 z lepszym wyposażeniem i mniejszym przebiegiem od Scars tylko że "wirtualne"
blv
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała

09 Gru 2010, 14:15

blv masz racje! Ciekawe tylko ile naiwnych osób wpłaciło już im zaliczkę :!: :?:
Zapewne niedługo poczytamy na forum o scars i o płaczących oszukanych osobach, podobnie jak teraz o global sawa... No ale cóż, miejmy nadzieję, że rzeczywiście ludzie uczą się na własnych błędach i przestaną wierzyć w Świętego Mikołaja...
magdana83
magdana83
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan NV200 - TAXI na ulicach Barcelony
    Nissan zaprezentował 22 listopada model NV200 oraz koncepcyjny pojazd e‑NV200 jako taksówkę miejską nowej generacji, przygotowując grunt dla pojazdów zeroemisyjnych w Hiszpanii i zapowiadając dalszy dynamiczny ...

09 Gru 2010, 16:02

Nie wiem, dlaczego ludzie tak usilnie próbują wierzyć w okazje...

A jeszcze odnośnie sprowadzanych samochodów- Po co się w to bawić? Rynek samochodów używanych w Polsce jest naprawdę przesycony. Wystarczy trochę poszukać....
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

14 Gru 2010, 11:24

Wczoraj chcialem obejzec autko ktore miałem ochote zakupić przez Scars,
wiec udałem się do siedziby gdzie chcialem dowiedziec sie gdzie mozna obejzec auta ...
a tam ... czekała juz policja itd.

niestety - Scars - co tu wiecej mowić

"szef" rozpłynał sie w powietrzu,
przywitala mne policja i nic sie nie dowiedzialem prócz "biuro nieczynne"
Kolor ??
LukasTDI
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Gru 2010, 14:28

Witam,
też byłam zainteresowana jednym autkiem ale chcąc wczoraj coś ustalić, umówić się usłyszałam tylko wielokrotnie, że pani z biura nie ma kontaktu z "szefem" i że nie wie o co chodzi, że aut nie widziała, że pracuje w firmie tylko dwa miesiące i fizycznie jeszcze auta w tej firmie nie sprzedała... Czyli te dwa miesiące podpisywała umowy przedwstępne i kasowała zadatki. Pani miała upoważnienie "szefa" do podpisywania umów... Fajnie... Tak więc zostaje pogratulować miłemu panu głowy do interesów... swoją drogą ciekawe ile osób i na ile siana skroił. A co do miłej pani to jeśli była nieświadomym narzędziem to współczuję tych wszystkich problemów i nerwów a jeśli była świadoma... hymmm to dobrze grała swoją rolę.

I tu pytanie do LukasTDI: czy poza Policją na miejscu, była ta pani ewentualnie jakieś jej wsparcie?
uli_13
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

14 Gru 2010, 17:06

Normalnie boki zrywać :!: No ja przepraszam, ale jak można być tak naiwnym :?: :?: :?: Przecież pisałam, że firma ta właściwie nie istnieje, o umowie itp. a ludziska i tak wpłacali zaliczki... Jeżeli ktoś mi nie wierzył, bo np. stwierdził, że jestem z konkurencji :wink: to chyba każdy mądry i odpowiedzialny człowiek zanim zapłaci za co kolwiek to powienien sam sprawdzić... Pozostawię to bez dalszego komentarza...
Czyli teraz uli_13 rozumiem, że tak jak pisałaś na priv będziesz teraz biegać po sądach... Ale właściwie to pojechałaś "odebrac" autko :?:
Jeżeli chodzi o Panią z biura, to powinni ją sprawdzić również, ponieważ jej wersje są jak czytam różne. Rozmawiałam z tą Panią kilka razy, o firmie, umowie itp. (stąd wiedziałam, że to jakaś lipa). W zadanym przeze mnie pytaniu o regon firmy i wpisaniu do KRS, (ponieważ nigdzie nie było danych) wysłała mi skan pisma "otwarcia" firmy, która powstała miesiąc temu. Ona twierdziła, że pracuje tam już 5 msc, a wcześniej koleś miał komis w Bydgoszczy - bujda jak nic... Mówiła także, gdy się pytałam jak miałabym sprawdzić auto skoro do ASO nie można podjechać, powiedziała że Z DOŚWIADCZENIA WIE JAK TO ZAWSZE BYŁO, że klienci przyjeżdżali z mechanikiem i lawetą i zabierali auto na lawecie!!! To przepraszam bardzo, ale skoro niby ta Pani jeszcze fizycznie nie sprzedała auta to po cotakie bzdury gadała :?: :!: a teraz najlepiej "rączki umyć".
magdana83
magdana83
Nowicjusz

14 Gru 2010, 18:55

uli_13 nie wiem kto kim był, prócz tęgiego, wiekowego, niemiłego, Pana Policjanta jego partnera, starszego dozorcy budynku, i Pani z którą wcześniej rozmawiałem o skodzie na którą miałem chrapkę,
Z tego co się wcześniej dowiedziałem to jeszcze żadnej dostawy tamta babeczka nie przyjęła bo była "świeża", dokumenty firmy okazała, umowę dostałem do domu do "obadania" z możliwością wprowadzenia zmian,

magdana83, miałaś się zjawić zobaczyć "naszą" szkodzine i co ?? :]
a co do Twoich teorii spiskowych :D ...
zastanów się: czy gdybyś robiła coś nielegalnego to poszłabyś do pracy w dzień w którym miały przyjechać auta ?? i przygotowywałabyś papiery pod każdego klienta z którym miałaś umówione spotkanie ??
Ja? - NIE, zlałbym i sączył drinka na TROPICAL ISLAND pod Berlinem :) a skoro widzę zeszyciora z wypisanymi godzinami i klientami itd ... to chyba to była jej nieświadomka :]
Telefon "szefa" ciągle milczy 517 972 651 i już się raczej do niego nikt nie dodzwoni.

A uogólniając ... że też człowiek na to wcześniej nie wpadł tylko zapierdzielał tyle km tyle czasu żeby zwozić różne takie "dziągi" do PL.
Teraz już wiem ze Dowód Osobisty można sobie wyrobić na każdego :D ze swoim zdjęciem bo tego nikt nie sprawdza jak kto wygląda, firma może mieć miesiąc/dwa a ludziska wpłacają zaliczki na virtualne auta ... ja przepraszam jeśli ktoś dał się naciągnąć, ale widzę jak nasze Polskie państwo dba i chroni takie szare mrówki przed takimi złodziejami jak Sateja z Scars'u. Miałem tą przewagę że działo się to w moim mieście i aktualne zajęcie nie kolidowało aby podjechać, sprawdzić i zamówić...
[bo była opcja "jeśli klientowi się nie spodoba autko wraca" ... a przy takiej okazji opłacało by się o nie powalczyć] z taką chętną na szkode Panią magdana83

Pozdrawiam
Kolor ??
LukasTDI
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Gru 2010, 20:02

miałaś się zjawić zobaczyć "naszą" szkodzine i co ?? :]

niestety nie miałam czasu i nie chciało mi się jechać, założyłam z góry, że to przekręt więc po co tracić czas;)
zastanów się: czy gdybyś robiła coś nielegalnego to poszłabyś do pracy w dzień w którym miały przyjechać auta ?? i przygotowywałabyś papiery pod każdego klienta z którym miałaś umówione spotkanie ??

Hmm, skąd miałam wiedzieć, że ta Pani się zjawiła dziś w pracy, skoro w dzisiejszym poście ok godz. 11 napisałeś, że cyt. "WCZORAJ chcialem obejzec autko ktore miałem ochote zakupić przez Scars, wiec udałem się do siedziby".
Zresztą nie skierowałam do tej Pani oskarżenia, lecz zaznaczyłam, że mija się z prawdą, a przynajmniej nie mówi prawdy, myli się w zeznaniach :wink:
[bo była opcja "jeśli klientowi się nie spodoba autko wraca" ... a przy takiej okazji opłacało by się o nie powalczyć] z taką chętną na szkode Panią magdana83

Panie LukasTDI mówiłam, że przerzuciłam się na astrunie, więc skodzina jest Pana :mrgreen: Swoją drogą ciekawe kto kupił tą "naszą" szkodzine :lol:
Pozdrawiam
magdana83
magdana83
Nowicjusz

14 Gru 2010, 20:17

Spokój grabarza i do przodu, jakoś to będzie, zawsze jest... A jeśli pani podawała różne wersje to wszystko wyjdzie w praniu. Naciągnięci chętnie złożą szczegółowe zeznania o ile ich krew nie zaleje ;) Była ruletka i pierwszy raz w życiu nie poszło, trudno, nauka na przyszłość... Póki co trzeba nawiązać kontakt i dać się przesłuchać i złożyć wniosek o ściganie. Resztę planów i przemyśleń pozostawię dla siebie. Pana oczywiście mogą nigdy nie namierzyć a nawet jak to wątpię żeby jakoś boleśnie odczuł konsekwencje togo przekrętu. Jak był wcześniej czysty to pewnie zawias dostanie (o ile dostanie) i będzie się śmiał...

Trudno, szkoda zdrowia na nerwy, współczuję tym, którzy zamówili super bryki za grubą kasę...
uli_13
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

14 Gru 2010, 21:26

No cóż uli_13 zapewne masz racje, a co się "obłowił" to jego...
magdana83
magdana83
Nowicjusz

15 Gru 2010, 18:14

tego sie nie spodziewałem po Polskiej Policji ... ale ... udało im się :]

Scars - oszusci złapani :)

teraz nic tylko zgłaszać sie na Policje w Toruniu i ... jednak kasa nie przepadła :]

Scars - oszusci złapani KLIKNIJ TUTAJ
Kolor ??
LukasTDI
Początkujący
Awatar użytkownika