Kupno i sprowadzenie auta z niemiec

27 Wrz 2014, 07:53

witam wszystkich użytkowników jestem tu nowy proszę wiec o wyrozumiałość przeszukałem internet i nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie stąd tez prośba do was o pomoc otóż sprawa wygląda tak
planuje kupno auta w de poprosiłem wiec moją mamę która tam mieszka i ma obywatelstwo niemieckie o rozejrzenie się po rynku aut używanych, okazało się ze jej teść będzie wymieniał auto na nowe a ja mógłbym kupić od niego ravke 2 generacji benzyna 2.0 w super stanie(przynajmniej taka jest moja opinia) i teraz moje pytanie jak to zrobić żeby ponieść jak najmniejsze koszty sprowadzenia tego auta do polski. chodzi mi o to czy mógłbym poprosić mamę żeby wzięła auto na siebie i później kupić je tak jakby od niej i wrócić na jej tablicach do PL unikając tym samym kosztu tablic zjazdowych może można by spisać z nią umowę darowizny auta żeby tez gdzieś coś urwać z opłat czy jest w ogóle taka możliwość może ktoś mi doradzić jak zrobić to najlepiej byłbym bardzo wdzięczny za każda pomoc pozdrawiam i z góry dziękuje
aversion
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 06 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: ford

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Ośmiokołowiec, bo cztery koła to za mało!
    Czy to nie przesada? Aktualne samochody koncepcyjne zasilane energią elektryczną mają po cztery koła. Eliica bo tak nazywa się ten pojazd ośmiokołowy różni się od nich diametralnie – jest duża ma 5100 mm długości, ...