27 Wrz 2014, 07:53
witam wszystkich użytkowników jestem tu nowy proszę wiec o wyrozumiałość przeszukałem internet i nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie stąd tez prośba do was o pomoc otóż sprawa wygląda tak
planuje kupno auta w de poprosiłem wiec moją mamę która tam mieszka i ma obywatelstwo niemieckie o rozejrzenie się po rynku aut używanych, okazało się ze jej teść będzie wymieniał auto na nowe a ja mógłbym kupić od niego ravke 2 generacji benzyna 2.0 w super stanie(przynajmniej taka jest moja opinia) i teraz moje pytanie jak to zrobić żeby ponieść jak najmniejsze koszty sprowadzenia tego auta do polski. chodzi mi o to czy mógłbym poprosić mamę żeby wzięła auto na siebie i później kupić je tak jakby od niej i wrócić na jej tablicach do PL unikając tym samym kosztu tablic zjazdowych może można by spisać z nią umowę darowizny auta żeby tez gdzieś coś urwać z opłat czy jest w ogóle taka możliwość może ktoś mi doradzić jak zrobić to najlepiej byłbym bardzo wdzięczny za każda pomoc pozdrawiam i z góry dziękuje