Kupno motoru

29 Sie 2012, 20:30

Witam,

Mam pytanie w sprawie zakupu motoru od jednego Pana.
Otóż sprawy wyglada tak, że znalazłem ofertę kupna motoru od kogoś kto 2 tygodnie temu zamienił samochód na ten motor (ale żona go chce przez to wyrzucić z domu) i musi się go pozbyć, wszystkie dokumenty widnieją jeszcze na poprzedniego właściciela, jest jeszcze umówa tych dwóch Panów o zamianie. Czy zakup motoru w tej sytuacji jest bezpieczny? Czy mogę sie naciąć? Sprzedającego nie znam osobiście.

Co mogę zrobić aby być pewien, że nie strace pieniędzy? Jak powinienem postąpić w takiej sytacji?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
Kcysiu
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1982

29 Sie 2012, 20:58

Nie ten dział, ale możesz śmiało kupować tylko musisz mieć kopie umowy zamiany poprzedniego właściciela
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Mercedes klasy A
    Mercedes pokazał kolejną generację klasy A. Silniki, które będą dostępne to m.in. 1,4 turbo 163KM (A200), 2,0 turbo 220KM (A250) oraz 1,5 diesel 116KM (A180d). Później paleta ma się rozszerzyć. Moim zdaniem ...
    LED-owa rewolucja
    Jeszcze niedawno za szczyt nowoczesności uchodziły reflektory biksenonowe, jednak ich kariera już dobiega końca – dziś nowe modele aut coraz częściej wyposażane są w reflektory LED. Mało kto wie, że pierwszym samochodem ...